Türkiye ile ABD arasında gerilime neden olan rahip Andrew Craig Brunson'ın yargılandığı davanın karar duruşmasında serbest bırakılmasına tepki gösteren MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan iPhone telefon istedi. 

"KALDIKYA LA ORTADA İPHONUMU VERİN"

Sosyal meyda hesabından açıklamalarda bulunan MHP'li Enginyurt, "Brunson yüzünden, Amerika'yı protesto edeceğiz diye İphonu kırdık. Brunson ilk uçağa bindi gitti. Arkadaş, Amerika'yla aram açıldığına mı yanayım, kırılan iPhone mı üzüleyim, Ajan Brunson'un serbest kalmasına mı kızayım. Kaldık ya la ortada. İphonumu verin, çok bozuğum ona göre." dedi. 

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt birlikte geldiği bir telefon bayisinde iPhone telefonunu vererek MHP Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz'a kırdırtmış, telefonu yere atan Yılmaz ayağıyla telefonu parçaladıktan sonra da, "Evet Amerika yerde sürünüyor" demişti. 

"KENDİSİNİ ELEŞTİRENLERE YANIT VERDİ"

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, paylaşımı nedeniyle sosyal medyada kendini eleştirenlere de yanıt verdi, "Beni tanıyan bilir ki, inandığımı savunmaktan asla taviz vermem. Allah'ın bana bahşettiğini, Milletim için kullanmaktan imtina etmem Lakin kötü söz ve deli saçması yorum yapanları da hiç unutmam. Bana kim kötü söz ederse, bin misliyle iade ediyorum. Fikrimi beğenmeyen okumasın." dedi.

"ONLARIN IPHONE'U VARSA"

Üretime ve istihdam konusunda 'Yola devam' dilen 
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından düzenlenen, 'Kuruluşundan Bugüne AK Parti Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada "Amerika'nın elektronik ürünlerine biz boykot uygulayacağız. Onların Iphone'u varsa, öbür tarafta Samsung var. Kendi ülkemizde Venüs var, Vestel var. Biz bunları uygulayacağız. Ne yaptığımızı, ne yapacağımızı anlasınlar. Dolayısıyla biz kendimize yeteceğiz, olmayanı da üreteceğiz. Dışarıya para verip yaptırdığımız her işin daha güzelini yapıp biz dışarıya servis edeceğiz" çağrısını yapmıştı.

Editör: TE Bilisim