Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı. AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda yerel seçimleri gündemine alan Erdoğan, çok önemli açıklamalarda bulundu.

"BÜTÜN OYUNLARI BOZMAMIZ GEREKİYOR"

Mahalli seçimlerle bütün oyunları bozmaları gerektiğini dile getiren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: 

"2019 mahalli seçimlerine de hazırlanıyoruz. Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimlerinde milletimizden 5 yıllık bir yetki aldık. Mahalli seçimlerden de başarıyla çıkarak, 5 yıllık bir dönemde önümüzü gördüğümüzde orta ve uzun vadeli projelerimize daha sıkı sarılma imkanı elde edeceğiz. Teşkilatlarımızın şimdiden tüm güçlerini ve zamanlarını mahalli seçimler için seferber etmeye başlamaları gerekiyor. 
Arkadaşlar, kongrelerimizi neredeyse büyük bir çoğunluğunu yeni yaptık. Şimdiden hazırlanmamız lazım ve mahalli seçimlerde de bütün oyunları bozmamız gerekiyor. Oradan güçlenerek çıkmamız lazım. O bakımdan, karşılığı olan güçlü isimlerle bu seçimlere gireceğiz. Yani sırtını partiye dayayarak değil, önce benim karşılığım nedir. Ardından da tabiki partinin adayı. Dürüst olacak, ehliyet, liyakat sahibi olacak, tevazu ehli olacak ve toplumun içinde sevilen takdir edilen isimler olacak. Bu isimlerle beraber de inşallah biz Mart 2019 yerel seçimlerine gireceğiz. Aday belirleme çalışmalarımızı inşallah biraz erken de olsa, öne çekip çalışmaları ona göre yürüteceğiz."

"HERKES MEVCUT GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRECEK" 
"TEŞKİLATLAR REVİZE EDİLEBİLİR"

Aday belirleme ve adaylık süreçlerinde herkesin seçimlere kadar görevini eksiksiz yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan şu ifadeleri kullandı: 

"Ancak gerek teşkilatlarda, gerek diğer görevlerde bulunan hiçbir arkadaşımızın Genel Merkez'imizde istişare etmeden harekete geçmemesi gerekiyor. Unutulmamalıdır ki, her görev bizim için kıymetlidir. Hiçbirimiz Okçular Tepesi'ni boş bırakmayacağız. Kendisini aday olduğu resmen tevdi edilene kadar her arkadaşımızın mevcut görevlerini hakkıyla yerine getirmesi şarttır. Belediye başkanlarımızdan yeniden aday gösterilenler, zaten işlerine ve seçim çalışmalarına devam edecekler. Bu bayrak yarışında görev değişikliği durumu ortaya çıkan arkadaşlarımızın ise yeni belediye başkanı gelene kadar en küçük bir eksikliğe, aksaklığa mahal vermeden vazifesini yürütmesi gerekmektedir. Seçimlere doğru giden süreçte, eksiklik, aksaklık gördüğümüz yerlerde ihtiyaç duyulması halinde teşkilatlarımızı revize edebilir, güçlendirebiliriz. AK Parti olarak hedefimiz mahalli idareler seçimlerinde 2014'e göre oyumuzu ve belediye sayımızı arttırarak çıkmaktır."

MHP İTTİFAKI HAKKINDA NELER SÖYLEDİ?

2019 yerel seçimlerinde MHP ile ittifak olup olmayacağı konusunda müzakereler yapılacağını dile getiren Erdoğan, "Böyle bir imkan olur mu, bakacağız. Eğer böyle bir imkanı karşılıklı olarak hakikaten ortaya koyabilirsek biz birlikte bunu da değerlendiririz. Çünkü Cumhur İttifakı'ndaki dayanışmamız ne ise yerel seçimlerde de bu ittifakı gerçekleştirme imkanımız olabilir. Önce tabiki arkadaşlarımız ön görüşmelerini yapar, ardından da liderler olarak biz de oturup konuşuruz. Şayet bu mümkün olursa, her iki partinin de mahalli idarelerdeki gücünü arttıracağına inanıyorum. Şayet bu mümkün olmazsa da, kendi hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Diğer partilerin de gizli veya açık benzer ittifak arayışları içinde olduklarını biliyoruz. Biz milletimize karşı hep hasbi olduk, açık olduk, samimi olduk. Şimdi de aynısını yapacak, herşeyi milletimizin gözü önünde konuşacak, tartışacağız. Önümüzdeki seçimleri ideolojik hamasetle pozisyonlarını koruyan işbilmez muhalefet belediyelerinden milletimizi kurtarmanın bir fırsatı olarak görüyoruz."

YEREL SEÇİMLER ÖNCESİNDE DOĞU VE GÜNEYDOĞU MESAJI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu illerindeki belediye başkan adaylarıyla ilgili de konuştu, önemli mesajlar verdi. İşte o açıklamalad: 

"Batıda Ana Muhalefet Partisi, doğuda bölücü örgütün güdümündeki parti pek çok belediyede adeta taş üstüne taş koymadan sırf ideolojik kamplaşmayla bugüne kadar yönetimde kalmayı başardı. Ama bu defa. Eğer biz doğru adaylarla ve projelerle milletimizin karşısına çıkarsak, işlerinin zor olduğunu düşünüyorum. Ve şunu da açık söylüyorum. Terör örgütüyle birlikte aday olmaya yeltenenler kusura bakmasınlar. Bizden demokratik bir yaklaşım bekleyemezler. Zira biz bunun bedelini ağır ödedik. Bu milletin alın terini bu belediyelere biz al bunları oradaki vatandaşımıza, alt yapısına, üst yapısına harca diye verirken bu verdiklerimizi oraya değil de, dağa gönderenlere bu defa biz aynı imkanı sağlayamayız. İşte biz kayyumlarla bakın orada kısa sürede ne gibi hizmetler herşey ortada. Bunu Güneydoğu'daki, Doğu'daki kardeşlerim çok iyi biliyor. Bizim ülkemiz, Batı'da ne varsa, Doğu'da, Güneydoğu'da da o olacak. Bu çalışmaları kimlerle yapacağız? Merkezi yönetim, yerel yönetim birlikte yapacağız. Kusura bakma, biz bu paraları sizlere verirken git kanal aç diye, afedersin terör örgütüne kanal aç diye vermiyoruz. Bunları git dağa gönder diye vermiyoruz. Millete hizmetkar ol diye veriyoruz. O bakımdan bu seçim çok daha farklı olacak. Bu seçimde demokrasinin tüm ilkeleri, işleyecek, işlettirilecek. Hep birlikte inşallah Mart ayına bu anlayışla hazırlanacağız."

Editör: TE Bilisim