Skandal karikatür pankartı, ilk olarak 6 Temmuz'da Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) mezuniyet töreninde siyasete alet edilen 3 öğrenciyle birlikte pankartı aracıyla tören alanına getirdiği tespit edilen 1 kişi, haklarında başlatılan soruşturmayla gözaltına alınmış ve 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret' suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

O pankartın üzerindeki skandal karikatür, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yeniden gündeme getirilmiş, " Benim Twitter hesabımdan bu karitakür yayınlanacak, bütün milletvekili arkadaşlarım bu karikatürü yayınlasın" talimatını vermişti. 

SEYİT TORUN'UN DA İÇLERİNDE OLDUĞU 72 CHP'Lİ VEKİLE DAVA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte içlerinde Ordu Milletvekili Seyit Torun'un da yer aldığı 72 CHP'li vekil için suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Twitter'da skandal karikatürü paylaşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve 72 milletvekili hakkında 'Cumhurbaşkanına Hakaret' suçundan soruşturma başlattı. 

Soruşturma başlatılan CHP'li milletvekilleri arasında Ordu Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da bulunuyor. Torun, kendisine ait Twitter hesabında yayınladığı mesajında, "Eleştiriye ve mizaha tahammülsüzlükle yaklaşıp, despotizimle sindirmeye çalışanlar karşısında ODTÜ'lü öğrencilerimizin yanındayız" demiş ve aynı karikatürü paylaşmıştı. 

CHP'Lİ MUSTAFA ADIGÜZEL DE RETWEET ETTİ

CHP'nin bir diğer Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel de, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun attığı twiti retweet yaparak kendi sayfasında paylaştı. Ancak hakkında soruşturma başlatılan 72 milletvekili arasında yer alıp almadığın konusunda herhangi bir bilgiye ulaşılamadı.  

Editör: TE Bilisim