Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Star Tv'de Nazlı Çelik'in sorularını yanıtladı. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Seçimi'yle ilgili net konuşan Erdoğan seçimlerin ilk turda biteceğini belirterek, "Siçimin birinci turda açık ve net biteceğini görüyorum. Meydanlardaki artışların bizim milletvekili sayımıza yansıması halinde güçlü parlamentoyu oluşturmuş olacağız" dedi.

"YENİ SİSTEM HAKKINDA ÖNEMLİ İPUÇLARI VERDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nazlı Çelik'in ısrarla sorduğu yeni sistemde nasıl bir çalışma ekibi kurulacağı yönündeki sorusu karşısında ilk kez önemli ipuçları verdi. 

"BAKANLAR, OFİSLER VE KURULLAR OLACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Bakanlar, ofisler ve kurullar olacak. Bu ofisler direk Cumhurbaşkanlığı makamına bağlı çalışacaklar. Cumhurbaşkanlığı makamının da yükünü ciddi anlamda azaltacaklar. Ben bunları son hafta bütünüyle şematik olarak kamuoyuna açıklayacağım. Bunlar tamamen sivil ve dışarıdan olacak. Deneyiminin olması bizim için önemli. Teoriyi, pratiği iyi buluşturan, neticeye koşturan, bizi bürokraside engellemeyen bir yapı olacak. Kurullar, çok daha üretken olacak. Bunlarla beraber biz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni çok daha hızlı çalıştıracağız. Dünya'daki bütün sistemleri bu noktada gözden geçirdik. Hepsinin üzerinden geçtik yapılanmamızı yaptık. 7-8 tane bakanlık durumunu koruyacak ama bunun dışındakiler birleştirilecek" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni sistemin çarklarını bu ifadelerle anlatırken, bu sistemin ne ABD'nin ne de Avrupa'nın taklidi olmadığını tamamen yerli ve Türk usülü bir sistem olacağını, "Bu bize has bir uygulama olacak" sözleriyle ifade etti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde ofisler direk Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, kurullar ise direk Bakanlar Kurulu'na bağlı olarak çalışacaklar.  

Editör: TE Bilisim