31 Mart 2019 seçimlerine artık sayılı günler kala MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, Cumhur İttifakı'na ilişkin olarak AK Parti'den 7 belediye istediklerini ancak 2 belediye verildiğini ileri sürdü, "İttifak olmazsa olmazımız değil" dedi. AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman da, Usta'nın bu sözlerine "10 ilçede iddialı olmalarına ancak gülebilirim" diye yanıt verince, krizin fitilini ateşlemiş oldu.

MHP ve AK Parti arasındaki gerginlik bu açıklamadan sonra başladı. Tartışmaya diğer milletvekilleri de katıldı. Özellikle MHP kanadından AK Parti'nin Samsun İl Başkanı'nın sözlerine büyük tepki geldi. 

CUMHUR İTTİFAKI RUHUNA AYKIRI

Tartışmalar üzerine MHP Genel Merkezi harekete geçti, Samsun İl Başkanı Taner Tekin'in, 'Cumhur İttifakı ruhuna aykırı' faaliyetlerinden dolayı görevinden alındığını, Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın da Merkez Disiplin Kurulu'na sevkedildiğini duyurdu. 

MHP'Lİ USTA: "KESİLİR BELKİ AMA ÇEKMEYE GELMEZ BOYNUM"

MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kimse MHP'yi aşağılayacak, MHP ile dalga geçecek kudrette değildir! Milliyetçi-Ülkücü Hareketi, kimseye ezdirecek değiliz! Samsun'da Milliyetçi-Ülkücü Hareketin hakkını savundum, ülküdaşlarımın sesi oldum! Kesilir belki, ama çekmeye gelmez boynum!" ifadelerini kullandı.

İL BAŞKANI TEKİN'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Yaşanan bu gelişmeler üzerine MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Twitter'dan yazılı bir açıklama yaptı. Tekin açıklamasında, "Değerli Samsunlu hemşerilerim, yol yürümekten her zaman gurur duyduğum ülküdaşlarım. Yaklaşık 3 yıldır Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey'in takdirleriyle yürütmekte olduğum Samsun İl Başkanlığı görevim bugün itibarı ile liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey'in talimatlarıyla son bulmuştur" dedi.

AK PARTİ DE SAMSUN İL BAŞKANI'NI AÇIĞA ALINDI

MHP Genel Merkezi'nin kararı sonrasında bu kez tepkiler, MHP'li diğer milletvekillerinden AK Partili Karaduman için yükseldi. Bu kez Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman görevinden alındı. Açıklamayı AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptı: 

"Samsun İl Başkanımız Hakan Karaduman, Cumhur İttifakı'nın prensiplerine uygun olmayan açıklamaları sebebiyle açığa alınmıştır. Bunun üzerine il başkanımız istifasını Genel Merkez'e sunmuştur. Boşalan Samsun il başkanlığı için Ersan Aksu görevlendirilmiştir."

KARADUMAN: "SAYGIYLA KARŞILIYORUM"

Görevinden alınan AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "AK Parti Genel Merkezimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın hakkımdaki tasarrufunu saygıyla karşılıyorum. Bugün için Cumhur İttifakı'nın sıhhat ve selameti her türlü kişisel duruşun üstündedir. Bir tv programındaki sözlerimin amacı dışına taşması bu gerçeği değiştirmez" dedi.

AK PARTİ SAMSUN İL BAŞKANI NE DEMİŞTİ?

AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, pazarlık diye birşeyin olmadığını belirterek, "İttifak söz konusu. Bahsettiğiniz gibi 10 ilçede iddialı olmalarına ancak gülebilirim. Onlar geçmiş 2014'teki yerel seçimlerden daha önce kazandığı 4 veya 5 ilçe vardı hatırladığım kadarıyla. Dolayısıyla onlar belki ellerini güçlü göstermek adına bu kadar çok sayıda ilçeyi söylemiş olabilirler, ama biz 17 ilçenin tamamında gerçek iddialıyız. Yani sadece yoruma dayalı bir iddiamız yok. Önceki seçimlerde aldığımız oylar, aradan geçen süreçte yapılan hizmetler ve çalışmalar da bunun bir göstergesi" demişti.   

Editör: TE Bilisim