AK Parti'de il kongreleri başladı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte AK Parti Rize İl Kongresi'ne katıldı. Rize Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen kongrede, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Millî Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve MHP İl Başkanı Serkan Birben de hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrede partililere hitaben bir konuşma yaptı. 

Türkiye'yi uluslararası alanda köşeye sıkıştırmaya çalışanların, Suriye ve Irak'ta İkinci Dünya Savaşı'ndan sonraki en kanlı, en vahşi, en sinsi, en alçak senaryoyu uyguladığını söyledi. Bölgede adeta bir terör fabrikasının kurulduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu fabrikada görev yapan terör mühendisleri, ellerinin altındaki geniş rezervden adı kimi zaman El Kaide, DEAŞ, kimi zaman PKK, PYD, kimi zaman FETÖ olan, kimi zaman da başka isimler taşıyan örgütler imal ediyorlar" dedi. 

"DÜNYAYI DİLEDİKLERİ GİBİ YÖNETEBİLECEKLERİNİ SANANLAR ÇOK YAKINDA YANILDIKLARINI GÖRECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin açıkça terör örgütü dediği yapıları himayesine alan bir ülkeye biz nasıl güvenebiliriz ki? Ülkemize karşı kullanılacağı gün gibi aşikâr olan binlerce tır silahı bölgeye yığan bir devletin bizim terörizmle ilgili endişelerimizi paylaştığına biz nasıl inanabiliriz ki? Bankacılardan iş adamlarına; silah satışlarından enerji yatırımlarına, televizyon dizilerinden düşünce kuruluşu raporlarına kadar ülkemizin çıkarlarına yönelik her türlü saldırıyı hukuk kılıfı altında meşrulaştıran bir devlet nasıl bizim dostumuz olur ki soruyorum sizlere? Üstelik bu soru işaretleri, bu tereddütler, bu hayal kırıklıkları sadece bizimle sınırlı da değildir, dünyanın her yerinde bu yanlışlar açıkça görülüyor, konuşuluyor, değerlendiriliyor. Uluslararası kuruluşları ve anlaşmaları, diplomatik teamülleri nezaketi bir kenara bırakarak dünyayı diledikleri gibi yönetebileceklerini sananlar çok yakında yanıldıklarını da göreceklerdir."

"BEDELİ NE OLURSA OLSUN HEDEFLERİMİZE DOĞRU YÜRÜMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Dünya'nın; kimsenin tepe tepe kullanabileceği, kuralları istediği gibi koyup, istediği gibi değiştirebileceği orman kanunlarının hâkim olduğu bir yer olmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz kendi ülkemizden başlayarak, bölgemizdeki ve dünyadaki tüm mazlumlara, mağdurlara sahip çıkarak, onların hakkını, hukukunu koruma mücadelesi vererek bu çarpık düzene başkaldırıyoruz, onun için 'dünya 5'ten büyüktür' diyoruz" şeklinde konuştu.

"Ecdadımız asırlar boyunca bu duruşuyla hem kendisine, hem de tüm insanlığa çok büyük hizmetler yapmıştır, şimdi sıra Türkiye'dedir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkesine ve kendine güveni olmayan birilerinin bu meydan okumasına karşı çıkarak yeniden teslimiyet politikalarına dönüşü savunabileceğine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz milletimizle birlikte çıktığımız bu yolda teslimiyet politikalarını bir daha geri dönmemek üzere gömdük, köprüleri yıktık, gemileri yaktık. Bedeli ne olursa olsun hedeflerimize doğru yürümekten vazgeçmeyeceğiz" açıklamasında bulundu.

"COĞRAFYA KADERDİR VE BİZ DE KADERİMİZDEN KAÇMAYACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Suriye'de İdlib operasyonunu da tamamlayacağız, Afrin'i de kurtaracağız, Münbiç'i de aslı sahiplerine teslim edeceğiz, diğer bölgeleri de terör örgütlerinden temizleyeceğiz. Irak'ta Kandil başta olmak üzere ülkemize yönelik terör eylemlerinde kullanılan ne kadar bataklık varsa hepsini kurutacağız. Libya'da oynanan oyunlara seyirci kalmayacağız. Körfez'de çıkartılmaya çalışılan kardeş kavgasını engellemek, ateşi alevlendirmek için çalışılan mezhepçilik fitnesini söndürmek üzere tüm gücümüzle çalışacağız. Biliyoruz ki, eğer meseleyi böylesine geniş bir çerçevede ele almazsak bizi bu vatan topraklarında asla rahat bırakmayacaklar. Türkiye'nin ve Türk milletinin kaderi Balkanlar'dan Kafkasya'ya, Kuzey Afrika'dan Orta Asya'ya kadar tüm bu coğrafyanın yükünü omuzlamaktır. Evet, coğrafya kaderdir ve biz de kaderimizden kaçmayacağız. Tam tersine üzerine üzerine gidecek, Allah'ın yardımı ve izniyle kendimizle birlikte tüm dostlarımız için güvenli ve müreffeh bir gelecek inşa edeceğiz."

Bu büyük mücadelenin, önlerinde çok kritik bir imtihanı hazırladığını kaydederek bu imtihanın 2019 seçimleri olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "3 Kasım 2002 seçimlerinden beri güvenini, desteğini, teveccühünü bizden esirgemeyen milletimiz, 16 Nisan halk oylamasıyla önümüze unutmayın yeni bir yol açılmıştır. Bu yolu sağ salim kat edebilmemiz için 2019'u başarıyla geçirmemiz gerekiyor" dedi.
Editör: TE Bilisim