Zaman zaman yaptığı talihsiz açıklamalarla gündeme gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu kez hayatının en talihsiz açıklamalarına imza attı. Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, daha dün lüks otellerde sanatçılarla buluştuğunu, CHP'nin Adalet Yürüyüşü'ne katılan ve destek veren sanatçıları unutarak, sınır ötesinde düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nda tarih yazan güvenlik güçlerine moral ziyareti yapan sanatçıları çok ağır bir dille eleştirdi. 

İşte o talihsiz açıklama: 

"Bir ülkenin sanatçıları, dik ve onurlu durmak zorundadırlar. Bir ülkenin sanatçıları, egemen güce teslim olmazlar. Bir ülkenin sanatçıları, hakkı, hukuku ve adaleti savunurlar. Bir ülkenin sanatçıları zalimden yana değil, mazlumdan yana tavır alırlar ve mazlumun haklarını bütün baskılara rağmen korurlar. Bir ülkenin sanatçıları, diktatörün karşısında asla ve asla boyun eğmezler. Bir ülkenin  sanatçıları, asla ve asla inancı ve kimliği ne olursa olsun, kimseyi ötekileştirmezler. Bir ülkenin  sanatçıları, savaşı değil, her zaman, her ortamda, Dünya'nın her yerinde barışı savunurlar. Neden? Çünkü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki; 'Zorunlu olmadıkça savaş cinayettir' der. Bir ülkenin  sanatçıları, bir ülkenin değerlerine ve inançlarına saygı gösterirler. Sanatçı denen vatandaş, O'nun yanında senin ne işin var?"

Peki sınırın sıfır noktasında Mehmetçikler başta tüm güvenlik güçlerine moral ziyaretine hangi ünlü isimler katılmıştı? 

Ziyaretlerin ilk ayağı geçtiğimiz Şubat ayında gerçekleştirilmiş, Tamer Karadağlı, Volkan Severcan, Erhan Yazıcı, Yavuz Bingöl, Erhan Güleryüz, Sefa Zengin, Deniz Oral ve Mustafa Ceceli gibi ünlü isimler katılmıştı. Moral ziyaretlerinin ikincisi ise Nisan ayı başında gerçekleşti. İbrahim Tatlıses, Yavuz Bingöl, Seda Sayan, Sibel Can, Deniz Seki, Emel Müftüoğlu, Necati Şaşmaz, Mustafa Sandal gibi bir çok sanatçı ve ünlü isim, hem Hataylılarla, hem de Zeytin Dalı Harekatı'nda destan yazan güvenlik güçleriyle hudut karakolunda buluştu.

"CHP LİDERİ FENA FAKA BASTI!"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu haftaki (3 Nisan) Meclis grup toplantısında işte bu konuyu gündemine aldı, çok talihsiz ifadeler kullandı, sanatçıları da "Bir ülkenin sanatçıları dik ve onurlu durmak zorundadırlar. Bir ülkenin sanatçıları asla ve asla kimseyi ötekileştirmezler. Sanatçı denen vatandaş, O'nun yanında senin ne işin var?" diyerek aşağıladı. Bu aşağılayıcı sözleri de, CHP Meclis Grup Salonu'nda bulunan yüzlerce partili tarafından alkışlandı, CHP'nin de gerçek niyeti bir kez daha ortaya çıktı. 

"ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NE KATILAN SANATÇILARI UNUTTU"

Bugün böyle konuşan aynı Kılıçdaroğlu, geçen yıl Haziran ayı ortalarında tutuklu milletvekilleri için başlattığı ve Ankara'dan İstanbul'a hareket ettiği 25 günlük protesto yürüyüşüne katılan gazeteci, yazar ve sanatçıları unuttu. Siyasi bir protesto ifade etmesine rağmen o yürüyüşe, Emre Kongar, Uğur Dündar, Nebil Özgentürk, Levent Gültekin, Altan Öymen, Ayşe Kulin, Aslı Erdoğan, Ahmet Ümit, Metin Uca, Sunay Akın, Nasuh Mahruki, Bedri Baykam, Genco Erkal, Gülriz Sururi, Orhan Aydın, Nejat Yavaşoğulları, Müjdat Gezen, Ankaralı Turgut, Sevinç Erbulak, Şevket Çoruh, Melek Baykal, Dilber Ay, Mustafa Alabora, Nur Sürer, Sumru Yavrucuk, Zülfü Livaneli, Meltem Cumbul, Füsun Demirel, Melike Demirağ, Rutkay Aziz, Levent Bozok, Orhan Alkaya, Atilla Atasoy, Ege, Dilek Türkan, Onur Akın gibi çok sayıda ünlü gazeteci, yazar ve sanatçı katılmış ve destek vermişti.

Kılıçdaroğlu, 25 günlük bu yürüyüşten yaklaşık 2 ay önce de, 2017 Nisan ayı başlarında İstanbul Şişli'de çok lüks bir otelde aralarında İrfan Değirmencioğlu, Metin Uca, Onur Akın, Ataol Berhamoğlu, Hüseyin Turan, Hayko Cepkin, Nejat Yavaşoğulları, Kıraç, Suat Suna, Pelin Batu, Tolga Sağ, Füsun Demirel, Meltem Cumbul, Bora Öztoprak, Salih Kalyon, Mehtap Ar ve Ege gibi çok sayıda sanatçıların bulunduğu bir organizasyon tertip ederek, 16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu öncesinde "Sandığa gidin hayır oyunuzu kullanın" mesajı vermişti. 

"SAVAŞ CİNAYETTİR GAFI!"

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü de bu dar siyasetine alet eden CHP Lideri, ikinci büyük gafını yine Atatürk'ün bir sözü üzerinden yaptı. Türkiye'nin doğusunda, güney ve güneydoğusunda  PKK, DEAŞ, YPG gibi terör örgütlerini temizlemek için verilen amansız mücadele ve operasyonları unutan Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün 1923 yılında Adana'da söylediği "Ulusun hayatı tehlikeye girmedikçe, savaş bir cinayettir" sözünü siyasi kürsüye taşıdı. Dünya'nın süper güçleri tarafından da resmen ve açıkça desteklendiği belge ve görüntüleriyle kanıtlanan eli kanlı terör örgütlerini görmezden gelen Kılıçdaroğlu, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki; 'zorunlu olmadıkça savaş cinayettir' der" ifadelerini kullandı. 
Editör: TE Bilisim