ORDU - CHP Ordu İl Başkanlığı'na ilk kadın milletvekili aday adayı olarak müracaat eden isim evli ve 2 çocuk annesi 56 yaşındaki Nurcan Karakoyun oldu. 

Özellikle son günlerde Türkiye kamuoyunu meşgul eden kadına karşı uygulanan şiddeti gündemine alan Karakoyun, "Kadına karşı işlenen şiddetin çözüm yeri Meclis'tir. Ben de Meclis'e gidip, bu konuda mücadele etmek istiyorum" dedi. Konuşmasının önemli bir kısmını kadına karşı şiddete ayıran Karakoyun, Orduspor'un eski file bekçilerinden Hüsnü Karakoyun'un da eşi. 

CHP Ordu milletvekili aday adayı Nurcan Karakoyun, başta CHP'li tüm kadınlar olmak üzere 29 Mart'ta yapılacak olan ön seçimde partililerden destek istedi. 

NURCAN KARAKOYUN KİMDİR?

1959 yılında Ordu'da doğdu. 1981 yılında İstanbul Ticari İlimler Akademisi'nden sonra 1982 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü'nü bitirdi. 2014 yılında yüksek lisansını Yeniyüz Üniversitesi'nde 'İş Sağlığı ve Güvenliği' üzerine yaptı. 1992 ve 2001 yılları ararısnad SHP ve CHP il yönetimlerinde görev aldı. Halen, CHP Ordu İl Başkanlığı'nda aktif olarak görev alıyor. 1991 yılından itibaren Ordu'da ticarete atılan Karakoyun, evli ve 2 çocuk annesi.
Editör: TE Bilisim