ANKARA - CHP Ankara İl Örgütü'nün Ankara Adliyesi önüne "Adaletin kara günü" yazılı siyah çelengi bırakması eylemine CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Genel Başkan Yardımcıları Yakup Akkaya ve Bülent Tezcan ile CHP'li bazı milletvekilleri ve partililer katıldı. Eylem sırasında partililer, "Açma kutuyu, söyletme kötüyü", "Adalet sustu, biz susmayacağız" sloganlarını attı ve dövizler taşıdı.

CHP Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, 17 Aralık Soruşturması'nda, soruşturmanın yasadışı olduğu ve isnat edilen suçların oluşmadığı vurgusuyla takipsizlik kararı verildiğini belirtti. "Takipsizlik kararının, toplum vicdanını kararttığını" açıklayan Yılmaz, partisinin, takipsizlik kararının verildiği 17 Ekim'i, 'Adaletin kara günü' olarak ilan ettiğini söyledi. Yılmaz, "Yüzyılın en büyük rüşvet yolsuzluğunun hukuken ve siyaseten takipçisi olacağız" diye konuştu.

Açıklamanın ardından CHP'li yöneticiler, "Adaletin kara günü" yazılı siyah çelenk ile birbirine bağlanmış adliye önüne bıraktı, "Ortalık rüşvet, yolsuzluk kokuyor" diyerek adliye önüne tuz serpti.
Editör: TE Bilisim