ANKARA - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 2015 Yılı Bütçe Görüşmeleri'nde söz alan CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, 2014 Şubat ayında açılacağı söylenilen Ordu-Giresun Havaalanı açılışının bakanlığın plansızlığı nedeniyle önce 29 Ekim, sonra da 2015 yılı Mart ayına ertelenmesini eleştirdi. 

TBMM'deki görüşmeler sırasında söz alarak kürsüye çıkan CHP PM Üyesi ve Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nı yatırımlar ve ödenekler konusunda plansızca hareket etmekle itham ederek, şu ifadeleri kullandı:
"Bu plansızlıktan Ordu-Giresun Havaalanı da nasibini almıştır. Ordu-Giresun Havaalanı, Ordu ve Giresun'un kalkınmasında gerçekten önemli, bizim de desteklediğimiz bir projedir. Ancak 2011 yılında seçim lütfu olarak Ordu ve Giresun'a hediye edilen, 22 Temmuz 2011 yılında ihalesi yapılan havalimanı, Şubat 2014 yılında açılacaktı ama plansızlık örneği burada da kendisini gösterdiği için önce Şubat'ta açılamayan havalimanı 29 Ekim'e, daha sonra yıl sonuna, en sonunda 2015 Mart'ına ertelenmiştir. Bu plansızlıkta, 2011 yılında alt yapı ihalesi yapılmasına rağmen, üst yapı ihalesi 2014 yılında gerçekleştirilmiş ve ödenek dilimleri doğru planlanmamıştır. Dahası 2015 yılı Mart ayında açılacak Ordu-Giresun Havalimanı, çevre yolları ve bağlantı yolları hiç planlanmadığı için, hala başlanmadığı için liman bitse bile nasıl kullanılacaktır merak ediyorum." 
Editör: TE Bilisim