TBMM Genel Kurulu'nda söz alarak Ordu'nun sorunlarını dile getiren CHP Ordu Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, fındık başta olmak üzere Ordu Çevre Yolu, Çambaşı Yolu, ilçe yolları, Organize Sanayi Bölgesi ve Ordu'da yapılması planlanan Şehir Hastenesi'nden bahsetti, "Hastalarımız yoğun bakım için çevre illere gitmek zorunda kalıyor" diye konuştu. 


"BAKAN KURTULMUŞ'U ORDU'YA İHANET ETMEKLE SUÇLADI"

CHP'li Torun'un eleştirilerinden en ağırı ise AK Parti Ordu Milletvekili Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'a geldi. Bakan Kurtulmuş'u Ordu'ya sahip çıkmamak ve ihanet etmekle itham eden Torun, şu ifadeleri kullandı:

"Ordu, gereken desteği size verdi, her türlü katkıyı sağladı, ama maalesef siz Ordu'ya ihanet ettiniz. Ordu'ya sahip çıkmıyorsunuz. Sayın Bakan seçim döneminde, Kültür ve Turizm Bakanımız beş projeyle geldi. Sadece Ordu'yu değil, Ordu'nun çevresine de çok büyük etki yapacak dedi. Beş projeyi şu anda ağzına alan yok. Tek bir proje için konuşan yok."

"BAKAN, ORDU'YA DA BAKSIN" 

Torun sözlerini şöyle sürdürdü: "Yani, her dönemde geliyorsunuz, söz veriyorsunuz ve benim insanımı maalesef duygularını istismar ediyorsunuz ve seçim bitince her şey bitiyor. Bu anlamda sözlerin tutulmasını da istiyoruz. Kabine'de bakanımız da var, artık Ordu'ya da bakmasını istiyoruz O'nun. Gözlerini biraz da Ordu'ya çevirmesini istiyoruz."

"FINDIĞI POLİTİKA KONUSU OLMAKTAN ÇIKARALIM"

Karadeniz Bölgesi'nin en önemli gelir kaynaklarından biri olan fındığı da gündemine alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ağustos ayına kadar bu sorunun çözülmesini isteyerek, şu ifadeleri kullandı: "Fındık dedik dinletemedik. Karadeniz'in tek geçim kaynağı. Ağustos'ta hasat dönemi gelecek, yine çözüm arayacağız. Biz diyoruz ki, altı ay var. Süresi gelmeden, masaya yatıralım. Kısa, orta, uzun vadeli çözümler oluşturalım ve fındığı artık tartışma konusu olmaktan çıkaralım. Üzerinden politika konusu olmaktan çıkaralım. Üreticinin, faydasına olan çözümleri üretelim."

CHP'li Torun'un bir diğer gündemi ise işsizlik ve göç oldu, "1,5 milyon insanımız göç etmiş Ordu'dan. Bunlar keyfi değil, zorunlu göç" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim