ORDU - Memleketi ve seçim bölgesi Ordu'ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvkeli Seyit Torun, Ordu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Torun'un gündeminde ise fındık vardı.

"YETKİLİLERİN AĞZINI BIÇAK AÇMIYOR"

2017 yılı fındık hasat sezonunun yaklaştığını dile getiren CHP'li Torun, "Şurada bir hafta on gün sonra fındık toplamaya başlayacağız ama yetkililerin ağzını bıçak açmıyor" diye konuştu. 

Yeni sezon fındık ürünü için belirsizliğin sürdüğünü dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, "TMO piyasaya girecek mi, girmeyecek mi, fındık alacak mı almayacak mı belli değil. Sadece söylemden ibaret. Malesef fındık üreticisi kaderine terk edilmiş, kendi başına bırakılmış durumdadır" diye konuştu.

"ALTIN YUMURTLAYAN TAVUK"

Karadeniz Bölgesi'nin en önemli tarım ve sanayi ürünlerinden biri olan fındığa 'altın yumurtlayan tavuk' benzetmesi yapan CHP'li Torun, "Serbest piyasanın koşulları çalışmıyor, alıcı ile üretici rekabet edemiyor.  Sorun ortak. Ortak çözüm bulamazsak, altın yumurtlayan tavuğu kesmiş olacağız. Bu insanları kaderine terk etmek, yazıktır günahtır. Bunun vebali de, bu ülkeyi yönetenlerin üzerinedir" şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilisim