ANKARA - CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildiği için Anayasa'ya göre TBMM üyeliğinin sona erdiğini savundu. 

"Dolayısıyla hükümet düşmüştür" diyen Genç, hükümetin düştüğü durumlarda TBMM gündeminin de buna göre düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Böyle bir durumda TBMM'de sadece İçtüzük ve Anayasa görüşmelerinin yapılabileceğini ifade eden Genç, onun için bugün "Torba Kanun"un görüşmelerinin de yapılamayacağını öne sürdü. 

Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu'nun 15. maddesine göre, Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy pusulasında sade isimlerin yer alabileceğini, fotoğraflara ilişkin bir ibare olmadığını belirten Genç, "Bu fotoğraflar nereden çıktı. Usulüne uygun olmayan oy pusulaları nedeniyle seçim iptal edilmeli. Bu yönde de bir başvuru yapacağım" dedi. 

Genç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, yeni bir Başbakan ataması gerektiğini savundu. Genç, gazetecilerin, bazı milletvekillerinin kurultay çağrısı yaptığını anımsatması üzerine, şunları söyledi: 

"Ben bu kurultay talep eden arkadaşların seçimlerde bir yerde çalıştıklarını görmedim. O kadar rejimi tehlikeye sokan, yolsuzlukları konu alan kanunlar geçerken TBMM çalışmalarına da katılmadılar. Genel Başkan başarısız değil. Ben de gezdim. Bazı yerlerde MHP'li arkadaşlar çalışmadılar, oy da vermediler, gidip Tayyip'e oy verdiler. Yeterli sayının bulunması durumunda kurultay elbette yapılır."
Editör: TE Bilisim