ANKARA - Hükümet, Doğu ve Güneydoğu illeri için kolları sıvadı, yeni uygulamaları hayata geçirdi. Ana muhalefetin yanıtı da gecikmedi. Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Başbakan Binali Yıldırım tarafından ilan edilen teşvik programını eleştirdi, "Teşvik programı halka değil, referanduma yatırımdır, referandum sonrası unutulacaktır" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, "Başbakan Binali Yıldırım Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yer alan 23 ile yönelik teşvik programı açıklamış bulunuyor. Türkiye'nin 81 ilin ekonomik krizin pençesinde işsizlik ve yoksullukla yoğrulduğu bir noktada eğer AKP Hükümeti samimi bir tavır içinde olsaydı, bundan mutluluk duyar, her türlü desteği verirdik. Ancak biliyoruz ki, bu yapılan insanların sıkıntılarından siyasi kazanç devşirme arayışıdır. Bu bir referandum yatırımıdır. Referandum biter bitmez bu sözler de projeler de unutulacaktır. Unutulacak diyoruz; çünkü bugüne kadar olan budur" diye konuştu. 

Ankara'ya verilen sözlerin de unutulduğunu söyleyen CHP'li Torun, "Ne oldu Ankara'yı savunma sanayiinin üretim merkezi yapma projesine? Askeri uydular ve uzay merkezi projesi nerede inşa edildi? Güneykent diye ilan ettikleri 500 bin nüfuslu şehir ne durumda? 40 bin kişilik stadyum projeden gerçekliğe dönüştü mü? Keçiören İstanbul Bulvarı arasındaki tünel ne aşamada? Akyurt'a kuracağınızı söylediğiniz fuar merkezi bitti mi? Ankara'yı termal sağlık merkezi yapacağız dediniz; ne kadar yatırım yaptınız bu konuda?" diye sordu. 

Diğer illerdeki hizmet sözlerinin de aynı şekilde bekletildiğini ileri süren Torun, "Güneydoğu Anadolu Bölgesi için teşvik programları da büyük ölçüde sözde kalmıştır. Şimdi referandumun kapıda olduğu bir dönemde, bir kez daha söz veriyorlar. Buradan Başbakana sesleniyorum; milletin evinde tencerenin kaynamadığı, onu ısıtacak sobanın yanmadığı bir ortamda, halkımızın sıkıntılarını siyasi rant için kullanmayınız. Bugün Türkiye ekonomisinin sıkıntılar içinde olduğu bir noktada, ihtiyacımız ulusal bir kalkınma hamlesi ve bu hamlenin yerel kalkınmayla el ele tutuştuğu ciddi bir program ve yaklaşımdır. Adaleti ortadan kaldıranların, kalkınmanın ilacı da olamayacağı açık hale gelmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, sadece 23'ünü değil, 81 ilimizi hedefleyen bir kalkınma programının sözünü veriyoruz. Ne referandum için, ne da seçim kaygısıyla, bu ülkenin emektar insanları hak ettiği için, Türkiye'nin ihtiyacı olduğu için" ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim