ORDU - CHP, 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet soruşturmasında verilen takipsizlik kararını protesto etti. Ordu'daki protestolar bir araya gelen CHP'liler, önce Ordu Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı, ardından siyah çelengi adliye önüne bıraktı. 

CHP Ordu İl Başkanı Osman Güngör, "Türkiye demokrasisinde ve 91 yıllık Cumhuriyet hayatında hiç yaşanmadık olayların üstünün kapatıldığı bir dönem yaşadık" diyerek başladığı sözlerini para sayma makinelerini, ayakkabı kutularındaki paraları ve kilolarca ağırlıktaki para kasaları hafızalara kazındığını ve unutamadıklarını söyleyerek noktaladı. 

İşte CHP Ordu İl Başkanı Osman Güngör'ün açıklamaları: "Bu dönem itibarı ile de artık hukukun işlevini yerine getiremediği, bir döneme girdik. Bu dönem nedeniyle de yurttaş olarak tepkilerimizi Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü olarak sunduk. Bu tepkilerin sunumu ilerideki demokrasi hayatımıza bir daha böyle örneklerin olmaması ve çocuklarımıza demokratik bir ülke bırakma amaçlıdır. Bu nedenle bugün, tüm Türkiye'deki adalet saraylarına istemeyerek, üzülerek bu siyah çelengimizi bırakmak zorunda kaldık. Bu 17 Aralık, 25 Aralık olayları bize hafızamıza birkaç tane olay bıraktı. Bunlardan bir tanesi, bakan çocuklarının evlerinde para sayma makineleri, genel müdürlerin evinde ayakkabı kutularına girmiş dolu dolu paralar ve kilolarca ağırlıkta para kasalarıdır. Bu olaylar, gözü doymaz bir takım yöneticilerin paraya kul olduklarını ortaya çıkardı."
Editör: TE Bilisim