ORDU - CHP Ordu İl Başkanlığı'nda oldukça kalabalık bir partili grubun da eşlik ettiği basın toplantısında milletvekili aday adaylığını açıklayan Osman Çakmak, "Rozet vekilliği yapmayacağım" diye konuştu. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nde uzun süre çeşitli görevlerde bulunan ve bunun yanında sporcu kimliğiyle de tanınan Ordu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) eski Başkanı Osman Çakmak, CHP'den milletvekili aday adaylığını açıkladı. Milletvekili aday adaylığı başvuru dosyasını CHP Ordu İl Başkanı Cemil Cebeci'ye veren Çakmak, daha sonra alkışlar arasında konuşmasını yaptı. 

Cumhuriyet'in ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kendilerine emaneti olarak tanımlayan Çakmak, "Asil olan millete hizmet etmek. Bunun için yapılacak olan genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Ordu milletvekili aday adayıyım ve bu yarışta bende varım" dedi. 

ÇAKMAK: "ROZET VEKİLLİĞİ YAPMAYACAĞIM"

Yıllardar CHP'nin içerisinde aktif olarak yer aldığını belirten CHP Ordu Milletvekili aday adayı Osman Çakmak, "Rozet milletvekilliği değil asil olan millete hizmet vekilliği için buradayım. Genel Başkanımız, Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Ordu'da da demokrasi şölenine öncülük etmiştir. Geçmişte Genel Merkez kuyruklarını, ahbap çavuş ilişkilerini bir kenara bırakıp CHP'nin gerçek sahibi onurlu üyelerine demokrasi şöleni teslim etmiştir. Bende kendimi Cumhuriyet Halk Partisi'nin onurlu üyelerine teslim ediyorum. Gerek Genel Merkez'de, gerekse Ordu'nun tüm ilçelerinde tüm baskılara rağmen partisini terk etmeyen CHP sevdalılarına sesleniyorum. Şimdi hep birlikte Cumhuriyet Halk Partisi zamanıdır" dedi. 

"BU SEÇİMLER TÜRKİYE'NİN VAROLMASI İÇİN OLACAK"

Haziran 2015 25.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin Türkiye'nin geleceği açısından çok büyük önem taşıdığına dikkatleri çeken Çakmak, "Türkiye gerçekten bu seçimde çok ince bir çizgiden geçiyor. Bu yapılacak genel seçim, Türkiye'nin belki de varolması için olacak. Bunun için bugün CHP Ordu'da yapılacak genel seçimlerde aday adaylığımı açıklıyorum." dedi.

"KADINLARI DA UNUTMADI"

Gündemine son günlerde yaşanan kadına karşı şiddet olaylarını da alan Çakmak, "2014 yılı içerisinde 296 kadın öldürüldü, 776 kadın şiddete maruz kalarak yaralandı. Sözde aydın ve sanatçılar da, sosyal medyada kadınlarımızı aşağılayıcı cümleler kullanmakta. İnsanlık dışı bir şekilde öldürülen Özgecan Aslan kızımıza rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyorum." dedi. 
Editör: TE Bilisim