AK Parti Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına Cumhur İttifakı'nın üçüncü yıl dönümü olduğunu hatırlatarak başladı, "Bundan 3 yıl önce 21 Şubat 2018 tarihinde, 15 Temmuz Gecesi meydanlarda kurduğumuz Cumhur İttifakı'nı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verdiğimiz bir kanun teklifiyle hukuki zemine kavuşturma yolunda ilk adımı atmıştık" ifadelerini kullandı. 

Konuşmasının devamında Cumhuriyet Halk Partisi'ne yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı'na karşı "CHP, bir yanına terör örgütünün güdümündeki partiyi, diğer yanına yerli ve milli hassasiyetlerini koruduğunu umut ettiğimiz bir başka yapıyı alarak ortaya da kimi bulursa doldurarak kendince bir siyaset terazisi kurdu" dedi. 

CHP SÜZME, FAŞİST BİR PARTİDİR

"CHP'nin içinde millet olmadığını" ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti: 

"Peki bu çarpık yapının içinde ne var? Karşımızda sadece dışarıdan üflenen sufleleri muhalefet kisvesi altında tekrarlayan, vizyonsuz, hedefsiz, ilkesiz bir yapı daha doğrusu bir heyula var. Biliyorsunuz heyula, tek başına fiili varlığı olmayan ancak başka bir varlıkla anlam kazabilen maddedir. Kırk yamadan oluşan CHP heyulasını kuvveye dönüştüren ise ne milli ve manevi bir saiktir, ne de insani bir hedeftir. CHP kendi başına planı, programı, projesi, hayali, hedefi, gayreti, eseri, mücadelesi olmayan, ancak bir yerlerden gelecek olumlu veya olumsuz etkiyle harekete geçen bir partidir. CHP'nin içinde millet yoktur. Çünkü millet tek parti devrinden beri CHP'ninm ciğerini bilir ciğerini. CHP'nin içinde demokrasi yoktur. Çünkü CHP sadece lafını ettiği, istismarını yaptığı demokrasinin d'sinden bile nasibini almamış, süzme, faşist bir partidir." 

"CHP'nin içinde kalkınma yoktur. Çünkü CHP halkın derdine derman olacak, aşına, ekmeğine, işine yarayacak hiçbir işe yanaşmaz. Zaten öyle bir müktesabatı da bulunmuyor. CHP'nin içinde adalet yoktur. Çünkü CHP sırtını dayadığı vesayetçilerin, darbecilerin hukukundan başka hukuk tanımaz. CHP'nin milli ve yerli hassasiyet yoktur. Çünkü CHP siyasetteki duruşunu, ülkesine veya halkına göre değil, önüne konulan senaryolara göre belirler. CHP'nin içinde sürekli istismarını yaptığı değerlerin hiçbiri yoktur. Çünkü CHP kendi içindeki taciz, tecavüz, hırsızlık, arsızlık vukuatlarıyla bile yüzleşemeyecek kadar kibir bataklığına saplanmıştır." 

CHP'nin içinde ideal de yoktur. Çünkü bu partide insanlar gayretleri veya birikimleriyle değil, cari yapıya olan uyum yeteneklerine göre konumlandırılır. Sadece bireysel hedefleri için çalışırlar. Velhasıl aslında CHP hakiki bir siyasi parti olmaktan çıkıp heyula haline dönüşmüş amorf bir yapıdadır. Ülkemizin de, milletimizin de vaktini ve enerjisini heba etmese elbette CHP'nin bu hali bizi zerre kadar ilgilendirmez, ama mesele memleket meselesi, mesele millet meselesi olunca bunları görmezden gelme hakkımız olamaz. Buradan özellikle Gazi'nin mirasına hürmeten, CHP'ye gönül vermiş veya herhangi bir sebeple oy tercihini onlardan yana kullanan vatandaşlarıma sesleniyorum. Görüldüğü gibi CHP kayıp bir partidir. Bu kayıp sadece siyasetin değim, tüm ülkenin kaybıdır."

Editör: TE Bilisim