CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, toplantı sonrası kameralar karşısına geçti. 

Bugün gerçekleştirdiğimiz MYK ve PM toplantımızın ardından yine çok değerli belediye başkan adaylarımızı açıklıyoruz. Öncelikle 5 büyükşehrimizin değerli belediye başkanlarıyla devam etme kararımızı açıklamak istiyorum. Aydın Büyükşehir Sayın Özlem Çerçioğlu, Eskişehir Büyükşehir Sayın Yılmaz Büyükerşen, Muğla Büyükşehir Sayın Osman Görün, Tekirdağ Büyükşehir Sayın Kadir Albayrak, Hatay Büyükşehir Sayın Lütfü Savaş" dedi. 

CHP'NİN ORDU BÜYÜKŞEHİR ADAYI AÇIKLANMADI

Torun ayrıca Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının Süleyman Sarı ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının da Soner Gökçe olduğunu açıkladı.  

ORDU'DAN 3 İLÇE ADAYI AÇIKLANDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun bu büyükşehir belediye başkan adaylarının yanı sıra Ordu'nun Büyükşehir Belediye Başkan adayını ileri tarihe atıldığını belirterek, Çamaş Belediye Başkan adayının Ahmet Kesik, Mesudiye Belediye Başkan adayının Yavuz Ekşi ve Perşembe Belediye Başkan adayının ise Ata Alkan olduğunu duyurdu.

Torun şu ifadeleri kullandı:

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin olduğu yerde kriz olmaz demokrasi olur. Biz adaylarımızı bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak söze bırakmıyoruz. Adaylarımızı seçmenlere soruyoruz, sivil toplum kuruluşlarına soruyoruz, muhtarlara soruyoruz, parti üyelerimize, yöneticilerimize soruyoruz, parti organlarından topladığımız bilgileri tartışıyoruz. Biz vaat ettiğimiz demokrasiyi parti içinde de hayata geçiriyoruz. Adaylarımızı tek elden atama baskısı altına alarak, bizi kendi otoriter anlayışına benzetmeye çalışıyorlar. Bizi kendilerine benzetemeyecekler. Ne Cumhuriyet Halk Partisi, ne de seçmenler onların tehditlerine, şantajlarına boyun eğmeyecek. Türkiye toplumu demokrasiden asla vazgeçmeyecek" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim