CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Parti Meclisi Toplantısı'nın ardından CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Torun, toplantıda 70 belediye başkan adayının daha isimlerini açıkladı.

ALTINORDU BİROL YILMAZ'A EMANET

CHP Altınordu Belediye Başkan Adayı olarak Birol Yılmaz'ın ismini açıkladı. Yılmaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un Ordu Belediye Başkanlığı döneminde Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. 

CHP Altınordu Belediye Başkan Adayı Birol Yılmaz, ilk açıklamasını sosyal medya hesabından yaptı. Yılmaz, "Altınordu kentinin belediye başkanı olmak ve sizlere hizmet etmek için bir yola çıktım. Başkan adaylığım için kararımı vermeden önce sizlerle fikir alış verişinde bulundum. Sizlerin bana verdiğiniz moral ve güç ile adaylık sürecine girdim. Bu gün sizlere CHP Altınordu Belediye Başkan Adayı olarak seslenmenin mutluluğunu yaşıyorum.Beni bu göreve layık gören Sayın Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Genel Başkan Yardımcım Seyit Torun başta olmak üzere, saygıdeğer aday adaylarımıza, CHP il ve ilçe teşkilatlarına, parti üyelerimize ve beni yalnız bırakmayan partili, partisiz tüm hemşerilerime çok teşekkür ederim. Daha önce başkan yardıcısı olarak hizmet ettiğim kentimize, belediye başkanı olarak sizlere hizmet etme şansının bana verilmesinden doğan mutluluğumu sizinle paylaşıyor, Altınordu'nun yeniden Karadeniz'in marka kenti olma yolundaki süreçte desteğinizin devamını diliyorum." ifadelerini kullandı. 

CHP'NİN İKİZCE ADAYI MUSTAFA KAYNAR

70 belediye başkan adayı arasında ismi açıklanan bir diğer isim ise CHP'nin İkizce Belediye Başkan Adayı Mustafa Kaynar oldu. Kaynar da ilk açıklamasını yine sosyal medya hesabından yaptı. 

Demokrasilerin en iyiyi halka sunmak adına seçimlerle tatlı bir yarış imkanı sunduğunu dile getiren Kaynar, "31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nin hoşgörü ve tahammüller çerçevesinde, ilçemize en iyi olanı sunacak bir tercihin oluşmasına imkan sağlamasını arzu etmekteyim. Aday adaylığım süresince benden katkılarını esirgemeyen tüm hemşehrilerime, İkizce Cumhuriyet Halk Partisi ilçe teşkilatına, İl Başkanlığımıza, Gençlik ve Kadın Komisyonlarımıza, Sayın vekillerimiz Mustafa Adıgüzel, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkürlerimi bir borç bilip, bu seçimlerin memleketimiz için hayırlara vesile olmasını dilerim" ifadelerini kullandı. 

CHP Karadeniz Bölgesi'nde Amasya Belediye Başkan Adayı olarak Arife Serpil Saraçoğlu'nun ismini, Amasya Taşova Belediye Başkan Adayı olarak Ömer Özalp, Bartın Belediye Başkan Adayı olarak Mehmet Arslan'ı, Bartın Amasra Belediye Başkan Adayı olarak Recai Çakır'ı, Bolu'nun Mengen İlçesi Gökçesu Belde Belediye Başkan Adayı olarak Niyazi Dedeoğlu'nu, Giresun'un Espiye İlçesi'ne bağlı Soğukpınar Belde Belediye Başkan Adayı olarak Mustafa Eyice'yi, Kastamonu Belediye Başkan Adayı olarak Mustafa Öztürk'ün ismini, Tokat Zile Belediye Başkan Adayı Şükrü Sargın'ı, Trabzon Çaykara Adayı olarak Hasan Düzgün'ü ve yine Trabzon Tonya Adayı olarak da Şuaib Aydın'ın ismini açıkladı.

Editör: TE Bilisim