CHP Genel Merkezi'nde bugün gerçekleştirilen MYK Toplantısı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Türkiye'nin derin bir sorunlar yumağı içerisinde boğulduğunu belirterek, "Halbuki bugün yaşadığımız süreç, geçmişte bildiğimiz ve uyardığımız konular. Bugün yaşadığımnız süreç malesef bizim uyarılarımızı dikkate almadan, ben bilirim anlayışıyla tek adam yönetiminin dayattığı bir faturadır. Bu faturayı malesef yoksul vatandaşlarımız, sanayicilerimiz, işçimiz, esnafımız, memurumuz kısacası vatandaşımız ödemekte" diye konuştu. 

Ekonomik krizden çıkış ve refahın artmasının daha fazla demokrasiyle olacağını belirten Torun, 2019 yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. AK Parti'nin MHP ile yapması muhtemel ittifak tartışmalarına yönelik açıklamalarda da bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, AK Parti'yi "Panik içinde misiniz?" diyerek eleştirdi.

"BİZ İTTİFAKI MİLLETLE YAPACAĞIZ"

Torun açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Biz ittifakı halkla, milletle yapacağız. Biz hangi siyasi partiden olursa olsun, hangi bölgeden olursa olsun, hangi anlayışa sahip olursa olsun, tabanda vatandaşla, seçmenle ittifak yapacağız. Bugün AKP'li seçmen, AKP'li belediyeden dertli. Malesef oy veren insanlar belediyeden selam bile alamıyor. Milyonlar ejder ve liç meyveli, zencefilli somonlu, suşili lale devrini seyrediyor. Bunları kağıttan okudum, çünkü telaffuzunda bile zorlanıyorum artık. Şimdi AKP Genel Başkanı gönül belediyeciliğinden bahsediyor. Siz çok gönül kırdınız, kalp kırdınız. Belediye başkanlarının da kalbini kırdınız, vatandaşın da kalbini kırdınız. Şimdi bir gönül belediyeciliğine yeni bir anlayışla vatandaşı kandırmaya çalışacaksınız. Bu da mümkün olmayacak."

"DERMAN BELEDİYECİLİĞİ" DEDİ  

Aynı zamanda CHP'nin Mart 2019 seçimlerinde hayata geçireceği stratejiler hakkında da ipuçları veren CHP'li Torun, "Geçmişte hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun, hangi siyasi anlayışa sahip olursa olsun, bizim amacımız bir taban ittifakıyla bir 'derman belediyecili'ğini ortaya koymak" dedi.

"BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI ÖNSEÇİMLE BELİRLENECEK"

Torun CHP'nin belediye başkan aday adaylarının ön seçimle belirleneceğini belirten Torun, "Eğilim yoklaması olacak, merkez yoklaması olacak. Tabi bunlar anketlerle beslenecek. Mutlaka her seçim bölgesinde belli yerlerde anketler yapılacak. Yani illa tamamında ön seçim yapılacak, merkez yoklaması olacak diye bir kaide yok. Aday tespitleri o bölgedeki özelliğe göre, o bölgedeki sürece göre, aday sayısına göre bir şekilde değişecek, ama ağırlıklı olarak da tabaki ön seçim kullanacağımız metodlar arasında" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim