CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun Habertürk'te Kübra Par'ın sorularını yanıtladı. Torun, "İstanbul'da Muharrem İnce'yi aday gösterecek misiniz?" sorusuna "Aday olursa değerlendiririz. Yani sonuçta herkesi aday adayı olma hakkı var. Aday adayı olduğunda elbette yetkili kurullar adaylığını değerlendirir" dedi ve ekledi:  

"Benim kişisel kanaatim Cumhurbaşkanı adayı olmuş bir kişi, sonuçta da yakın bir süreçte de bir değerlendirme olmuş. Şu anda aday olması ne kadar doğru olur tartışılır" 

"MUHARREM İNCE KARAR VEREMEZ ONA"

Muharrem İnce'nin yaptığı bir başka açıklamada CHP'nin İstanbul'daki 259 bin üyesinin önüne sandık konularak adayların yarıştırılması ve 259 bin üyenin tamamının oyunu alması durumunda aday olabileceğini açıklamasına ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun çok sert yanıt verdi:  

"Ona Parti Meclisi karar verir, Muharrem İnce karar veremez ona. Parti Meclisi kararıdır o. Parti Meclisi'nden ön seçim çıkar, eğilim yoklaması çıkar başka bir yöntem çıkar ona göre karar verilir, ama şunu doğru bulmam. Şöyle olursa aday olurum da, böyle aday olursa aday olmam. Eğer İstanbul'u yöneteceğini düşünüyorsa bir insan ve seçimi kazanacağına inanıyorsa ve böyle bir noktada kendisiyle ilgili bu göreve bir sorumluluk almak istiyorsa, aday adayı olduğunu açıklar. Yoksa öyle olursa aday olurum, böyle olursa aday olurum demeyi doğru bulmam."

İNCE NE DEMİŞTİ? 

CHP'nin eski Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 24 Ekim'de CNN Türk'te yayınlanan ve Buket Aydın'ın sunduğu 40'a konuk olmuş ve şu ifadeleri kullanmıştı: "259 bin kişi yanlış yapamaz. Parti'nin İstanbul'daki üye sayısı. Onların önüne sandık koyulmalıdır. Başka hangi arkadaşlarımız bu konuda yarışmak istiyorsa partililer bunu belirlemelidir. Böyle bir şey oyursa, önce parti hareketlenir, parti ayağa kalkar. Ben belirledim bu adayı der. O ayağa kalkan parti, başka partilere oy veren seçmeni de etkileyecektir. Geçmişte bunun örnekleri var. 89'da Sayın Nurettin Sözen tek başına sandığa girdi. Tek adaydı ve seçimi kazandık biz. Böyle bir yapılanmayla seçimin kazanılabileceğini düşünüyorum. Önce partinin ayağa kalkmasıyla. Böyle bir yarış olursa varım, bunun haricinde bir yarışta yokum. Yani gel seni aday yapalım, ben yokum. Ben parti tabanını esas alıyorum. Parti'nin ayağa kalkmış bir Cumhuriyet Halk Partisi'nin Sinop'a da, Mersin'e de, Trabzon'a da, İzmir'e de İstanbul'dan bu rüzgarın gideceğini düşünüyorum ve küskün seçmenin barışacağını, bu şekilde bir başarı hikayesinin yazılabileceğini yani İstanbul seçiminin önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi için bir prova olduğunu, buradan başlayarak Türkiye'yi ayağa kaldırabileceğimizi, ekonomiyi düzeltebileceğimizi, terörü sonlandırabileceğimizi, çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirebileceğimizi bunu yapabileceğimizi düşünüyorum. Böyle inanıyorum, aksi halde ben yokum tabiki."

Editör: TE Bilisim