Habertürk Manşet programında Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, yerel seçimlerde ilk hedeflerinin İstanbul olduğunu açıkladı. 

Türkiye'li ve İstanbul'u cadde cadde, sokak sokak, ilçe ilçe gezdiklerini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Önümüzdeki süreci en iyi şekilde değerlendireceğiz ve herkesin kabul edeceği, kamuoyunda da beklentilere cevap verecek, büyük bir heyecan yaratacak adayımızla birlikte de İstanbul Büyükşehir'i mutlaka alacağız" diye konuştu.

TORUN: "İTTİFAK ARAYIŞIMIZ YOK"

Yerel seçimlerde ittifak gibi bir seçeneklerinin olmadığını dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, "Şu anda bir ittifak arayışımız yok. Yarınki süreci tabi bilemem ben. Şu anda bir ittifak arayışımız yok. İnancımız odur ki, tabanda sağlanacak ittifaktır en önemli olan. Bu geçmiş yerel seçimlerde de görülmüştür. Tavanda kurulacak veya belli telkinlerle oluşturulan ittifaklar çok başarılı olmamıştır. Seçmenin tabanda güvendiği belediye başkanına, inandığı belediye başkanına, kendisini yönetecek, sorunlarını çözecek olan belediye başkanına olan güveni önemlidir. Burada hiçbir siyasal parti ayrımı da olmaz. Siyasal parti, o adaya bir siyasi partinin de mensubu olarak bakılmaz. Genelde, yerelde hizmet alacağı, güveneceği, kendisine hizmet edecek, sorunlarını çözecek olan adayı değerlendirir" diye konuştu.  

YEREL SEÇİMLERDE AK PARTİ-MHP İTTİFAKI

AK Parti ve MHP arasındaki olası ittifak noktasında açıklamalarda bulunan CHP'li Torun, bu görüşmelerin bir ittifak değil, prensipte bir anlaşma olacağını söyledi. İşte o açıklamalar: "AKP ile MHP'nin ittifakı da zaten yasal bir ittifak olmaz, ancak prensipte bir anlaşma olur. Sizin de ifade ettiğiniz gibi herhangi bir belirlik yok. Sayın Bahçeli farklı açıklama yapıyor, ardından AKP yöneticileri farklı açıklama yapıyor. Görülüyor ki, görüşmeler devam ederken her iki siyasi parti de kendi içinde bu işe karar vermemiş, karşılıklı süreç devam ediyor. Biz açıkçası tabandaki ittifakı önemsiyoruz." 

Editör: TE Bilisim