CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, KRT Tv'de yayınlanan 'Ankara Saati' programını sunan Elif Doğan Şentürk'ün sorularını yanıtladı. Özellikle önümüzdeki dönemde gerçekleşecek olan seçimlere çok iyi hazırlandıklarını söyleyen Torun, yaklaşık 1 yıldır bu seçimler için hazırlandıklarını söyledi. 

"HİÇBİR ENDİŞEYE GEREK YOK"

Türkiye'de önümüzdeki seçimlere en hazır partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Hiçbir endişeye gerek yok. Önemli olan sandık kurullarıdır. Oradaki sandıklara bakan hakim, il veya ilçe seçim kurulu başkanları yasaya göre hareket edecek. Eğer siz sandıklara hakim olursanız, seçim kurulu oluşurken sandık görevlileriniz görevini yerine getirirse, o bilgiye sahipse sandığa da sahip çıkıyorsa, il seçim kurulunun, ilçe seçim kurulunun yapacağı birşey yok. Yasaya göre hareket edecek" ifadelerini kullandı. 

"İSTANBUL ÇOK ÖNEMLİ BİR LABORATUVAR OLDU"

Özellikle İstanbul seçimlerini örnek gösteren CHP'li Torun, son İstanbul seçimlerinin kendileri ve partililer için büyük bir sınav olduğunu söyledi. Torun, "İstanbul bizim için çok önemli bir laboratuvar oldu. Gördük ki, İstanbul'da gerçekten sandıklara hakim olunca, oyların taşındığı torbalara hakim olunca, süreci yerinde takip ettiğinizde sonuç alıyorsunuz. Onun için biz 1 yılı aşkın bir süredir sandık kurullarını oluşturduk, onların eğitimlerini veriyoruz. Sürekli demolar yapıyoruz ve şu anda seçime en hazır parti Cumhuriyet Halk Partisi. Hiçbir endişeye mahal yok. Biz yapılacak ilk seçime tarihi ne olursa olsun seçime hazırız. Milli iradenin gerçek bir şekilde ortaya çıkabilmesi için her türlü hazırlığı yaptık. Gerçekten İstanbul'da olağanüstü bir iş başarıldı, demek ki yapılınca oluyor. Biz oradaki deneyimi, tecrübeyi, bütün motivasyonu da katıyoruz. Topyekün bu işe hazırlandık, her ayda bunların testleri yapılıyor" dedi. 

"SEÇİMLERE HER ANLAMDA HAZIRIZ"

Perşembe'de gönüller tamam sıra sandıkta Perşembe'de gönüller tamam sıra sandıkta

Türkiye'de tarihi ne olursa olsun yapılacak ilk seçimlere en hazır partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu söyleyen Torun, "Her sandığa mutlaka bir hukukçu refakat edecek. Kısacası artık bundan sonra hiçbir mazeretimiz yok. Herkes rahat olsun. Şu anda seçim her anlamda hazır parti biziz. Bu konuda da hiçbir endişe görünmüyor" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim