Ramazan Bayramı nedeniyle memleketi ve seçim bölgesi Ordu'ya gelen Cumhuriyet Halk Partibi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını nefretle kınadıklarını söyledi.

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarının ne ilk ne de son olduğunu dile getiren Torun, "Filistinli kardeşlerimiz maalesef ilk defa böyle bir şiddete maruz kalmıyor. Filistin sorunu hepimizin acısı, hepimizin yarası. Bu sorunun bir an önce çözülmesi için gerekli girişimlerin hızla yapılması gerekiyor" dedi.

Bu yönde çözüm olunabilmesi için güçlür bir ülke olunması gerektiğini belirten Torun, "Güçlü bir ülke olmamız, sözünüzün dinlenmesi lazım.  İkircikli politikalarla bu olmaz. Eğer oradaki Müslüman kardeşlerimize, Filistinli kardeşlerimize desteğimiz olacaksak, bölgede gücümüz de yetkimiz de olacak" şeklinde konuştu. Türkiye'nin Ortadoğu'da belirleyici olduğunu kaydeden Torun, "Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Geçmişte olduk, bugün de yanındayız. Orada yapılan zalimliği de nefretler kınıyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim