İstanbul Anadolu 7'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nin, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu hakkında YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle verdiği 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezası kararının yankıları sürüyor. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, söz konusu mahkeme kararının hukuki değil, siyasi bir karar olduğunu iddia etti. CHP'li Torun, KRT Televizyonu'nda Seçil Özer'in sorularını yanıtladı. 

Fatsa'da İbrahim Etem Kibar güven tazeledi Fatsa'da İbrahim Etem Kibar güven tazeledi

"OLAĞANÜSTÜ BİR SÜREÇ YAŞIYORUZ"

"Böyle bir konu için hukuki sürecin bile başlaması inanın vicdanları yaralıyor" ifadelerini kullanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Yani sonuçta siz hakaret edeceksiniz. O hakaretinize karşılık bir cevap verilecek ve o cevabı Yüksek Seçim Kurulu kendi üstüne alacak. Hiçbir üyenin bu konuda bir suç duyurusu yok, bir şikayeti yok. YSK Başkanı talimatla dava açacak ve hani tabiri caizse, bir deli bir kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış misali olağanüstü bir süreç yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. 

"AMAÇ BELLİ, DAVA HUKUKİ DEĞİL SİYASİ"

Torun açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: "Allah aşkına yani hukuk ne hale geldi? Yargı ne hale geldi artık. Emin olun, yıllar sonra bugünleri hatırladığımızda diyeceğiz ki, Türkiye neler yaşadı neler diyeceğiz. Son derece hukuk dışı bir olay, akıllara ziyan bir olay. Burada amaç belli, bu dava hukuki değil siyasi. Burada zaten hakimin değiştirilmesinden tutun. Hakimi niye değiştirdiniz? Daha 1 yıl olmuş başlayalı. Sonra başka bir hakimi getirdiniz. Tabi o da talimatlara uydu, vicdanları yaralayan, akla ziyan bir karar aldı. Yazıktır, yani eğer adaleti zedelerseniz bu ülkede, hiçbir şeyi sağlamayamazsınız. Bu ülkede gerçekten vicdanları yaralayan bir süreç yaşıyoruz. Olağanüstü bir süreç yaşıyoruz ve bugün 16 milyon İstanbullu'nun iradesi yargı yoluyla gasp edilmeye çalışılıyor. Yargı yoluyla o irade, o demokratik irade, millet iradesi yargı yoluyla ortadan kaldırılmaya çalışılıyor."  

Editör: TE Bilisim