İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekram İmamoğlu hakkında Ordu eski Valisi Seddar Yavuz'a hakaret ettiği gerekçesiyle açılan ve İmamoğlu'nun suçlu bulunmasıyla sonuçlanan mahkeme kararına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun'dan tepki geldi. 

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Torun duruşma öncesinde yaptığı açıklamada, "İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun Ordu ziyaretinde yaşanan VIP utancının üzerine, Ordu Adliyesi'nde örgütümüz, Baro Başkanımız ve Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Erkek ile davayı bekliyoruz. Hukuk ve siyaset adına yaşanan bu ayıbın takipçisiyiz" dedi.

"HEZİMETE UĞRAMANIN İNTİKAMI"

Ordu Adliyesi'nde görülen ve Ordu 4'ncü Asliye Ceza Mahkemesi tarafından Ekrem İmamoğlu'nun "Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı gıyabında alenen hakaret" suçundan 7 bin 80 lira para cezasına çarptırılmasının ardından ikinci bir açıklama yapan CHP'li Torun, "Hepimiz biliyoruz ki bu yargılama iki kez hezimete uğramanın intikamıdır! Yargılanan Ekrem İmamoğlu değil, onun nezdinde 16 milyon İstanbullu ve halkın hür iradesidir" ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim