Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın toplantısı düzenleyen Ordu Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, AK Parti iktidarında muhtarların demokratik rollerine büyük zararlar verildiğini iddia etti, "Hatta ve hatta, son dönemde, muhtarlık seçimlerinin, yerel seçimlerden ayrı bir tarihte yapılması tartışması dahi gündeme getirilmiştir. Bu sorunlu fikirler tartışılsa da ne yazık ki muhtarlarımızın temel sorunlarının çözümüne yönelik bir adım atılmamıştır." dedi.

CHP'li Torun, iktidar bu düzenlemeyi hayata geçirmezse, kendileri iktidar olduklarında ilk yapacakları şeylerden birinin Muhtarlık Kanunu Teklifi'ni yasalaştırmak olacağını vurguladı.

"ELEKTRİK SAYACI GİBİ DÖNMEYE BAŞLADI"

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Nureddin Nebati'nin atanmasına yönelik değerlendirmesi sorulan Torun, "1,5-2 yılda kaçıncı Maliye Bakanı, elektrik sayacı gibi dönmeye başladı, biz de artık takip edemiyoruz. Mesele Maliye Bakanı'nın, Merkez Bankası Başkanı'nın değişmesi değil, mesele bu kararı veren tek adamın değişmesinde" yanıtını verdi. Seyit Torun, çözümün bakanları değiştirmekte değil, baştakini değiştirmekte olduğunu savundu.

"BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMALARI ACİZLİK"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Mansur Yavaş ile ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine Torun, "Bahçeli'nin açıklaması tamamen bir acizlik işareti. Bir genel başkana yakışacak ifadeler değil. Kaldı ki Mansur Yavaş'ın arkasında Ankara halkı, Türk milleti var." ifadesini kullandı. CHP'li Torun, Bahçeli'nin, yaptığı bu açıklamayla sorumluluktan kurtulmaya çalıştığını öne sürdü.

Editör: TE Bilisim