Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, yaklaşık 2 ay sonra gerçekleştirilecek olan Büyük Kurultay öncesinde devam kongrelerle ilgili konuştu. 

TORUN: "800'E YAKIN İLÇE KONGRESİ TAMAMLANDI"

Yurt genelinde devam eden Cumhuriyet Halk Partisi ilçe kongrelerinden bahseden CHP'li Torun, "Şu an itibarı ile yaklaşık 800'e yakın ilçemiz bitti. Ayın 26'sı itibarı ile de tüm ilçelerimiz bitecek. Ay başından itibaren de il kongrelerimiz belli bir takvim içerisinde gerçekleşecek. Ardından da, 1 Şubat'ta il kongreleri başlıyor ve Şubat ayı içerisinde bitecek. 28-29 Mart'ta da kurultayımızı gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı. 

Kongre süreçlerinin büyük bir olgunluk ve demokratik ortamlarda geçtiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Elbette ki, bazı yerlerde tek aday olabiliyor, bazı yerlerde birden fazla aday olabiliyor. Cumhuriyet Halk Partisi sorumluluğunun bilinci içerisinde, üyesinden delegesine kadar, yöneticilerine kadar artık Türkiye'yi yönetme iradesini ortaya koyarak bu sorumlulukla hareket ediyor. Bütün üyelerimiz, partililerimiz bunun bilincinde" dedi.

"İLK SEÇİMDE İKTİDAR OLACAĞIZ" 

Kongre sürecinde yaşanan yeniden yapılanmaya ilişkin olarak tek amaçlarının Türkiye'yi içinde bulunduğu sorunlardan kurtarmak olduğunu dile getiren CHP'li Torun, çok iddialı konuştu, "Bunun sorumluluğuyla hareket ediyoruz. Sonuçta kazanan yine bizim arkadaşlarımız. Elbette ki siyasi rekabet olacaktır. Elbette ki, delegelerimiz belli bir değerlendirme sonucunda arkadaşlarımıza görev verecektir. Bu yarıştan sonra barış içerisinde, karşılıklı anlayış içerisinde görevlerimizi sürdüreceğiz. 28-29 Mart'ta büyük bir şölenle, büyük bir coşkuyla iktidar yürüyüşümüzü devam ettireceğiz ve ilk seçimde de iktidar olacağız" ifadelerini kullandı. 

BAŞKAN GÜLER'İ ZİYARET ETTİLER

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, beraberinde Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, CHP Ordu İl Başkanı Yusuf Furtun ve partililerle birlikte Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'i makamında ziyaret etti. Torun ziyarete ilişkin olarak Twitter hesabından, "CHP Ordu İl Başkanlığımızı ve Altınordu İlçe Başkanlığımızı ziyaret edip, basın açıklaması gerçekleştirdik. Ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hilmi Güler'i makamında ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulunduk. Nezaketi ve misafirperverliği için teşekkür ederiz" derken, Başkan Güler de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun ve beraberindekiler misafirimiz oldu" ifadelerini kullandı.

"BÖYLE BİR ŞEYİN OLDUĞUNA İNANMAK İSTEMİYORUM"

Gazeteciler Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz'ın sosyal medya hesabında merhume siyasetçi Rahşan Ecevit ile ilgili yapılap paylaşımı sorması üzerine Torun, "Eğer gerçekse çok üzücü bir olay, kabul edilebilir bir olay değil. Hem dini olarak, hem vicdani olarak. Rahşan Ecevit, Bülent Ecevit'in eşi olarak da aynı zamanda Demokratik Sol Parti'nin kurucusu, Cumhuriyet Halk Partisi'nde görev yapmış, Türk siyasetinde çok önemli görevler üstlenmiş bir kadın siyasetçi. Aynı zamanda edebiyatçı, aynı zamanda bir sanatçı. Böyle bir şeyin olduğuna inanmak istemiyorum açıkçası. Kendisinin açıklamalarını bekleyeceğiz bu konuda" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim