TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Türkiye siyasetinin uzunca bir süredir kimlik siyasetine sıkıştığını ileri sürerek, "Siyasi hayatın omurgasını oluşturan partilerin büyük çoğunluğu kendini kimlikler üzerine inşa ediyor. Bu durum Türkiye toplumunun kimlik ekseninde ayrışmasına ve içine kapalı kümeler olarak hayatını sürdürmesine yol açıyor. Biz bu sistemi reddediyoruz" dedi. 

Kimlik eksenli kümelenmeyi ve kutuplaşmayı aşmak için şehirlerin önemli bir fırsat sunduğunu dile getiren Torun, "Şehirlerle ilgili konular, farklılıkları ortak meselelerin etrafında iş birliği yapmaya teşvik ediyor. Kadınların şehirlerin sokaklarına güvenle çıkmasından engellilerin istihdama erişebilmelerine; herkesin tercih ettiği ibadethanede özgürce ibadetini yapabilmesinden çalışanların ve öğrencilerin işe, alışverişe, okula bisikletle gidebilme taleplerine kadar her konu şehir hayatını birlikte demokratikleştirme imkanı sunuyor. Biz, şehirlerin kamusal alanlarında, her yurttaşın hayat tercihini özgürce ifade edebileceği ve gerçekleştirebileceği demokratik bir hayatı birlikte kurma sözü veriyoruz" ifadelerini kullandı. 

Seyit Torun, "Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye için yeni ve büyük bir tehlikeyi işaret ediyor: Türkiye'nin sadece cari açığı büyümüyor, demokrasi açığı da hızla büyüyor" diye konuştu. 

Editör: TE Bilisim