CHP Ordu Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği'ne sert tepki gösterdi. 

TBMM'nin bugünkü 37'nci Birleşimi'nde söz alan CHP'li Torun, "Bakanlık son üç yılda belediyelere 2 bin 628 araç vermiş, altını çiziyorum bu araçların yüzde 97'si Cumhur İttifakı belediyelerine gönderilmiş. Ülke nüfusunun yarıdan fazlasını yöneten diğer belediyelere sadece yüzde 3'lük yardım yapılmış, sanki ihtiyacı varmış gibi saraya bile 5 araç verilmiş. Aynı Bakanlık, belediyelere 432 milyon lira da nakdî yardım yapmış, bizim belediyelerimizin almadığı kesin. Sayın Bakana defalarca sorduk, yine soruyoruz: Nereye gitti bu 432 milyon lira?" dedi.

"NECİP FAZIL'LI GÖNDERME"

CHP'li Torun konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da sık sık dizeleri okunan Türk şair, romancı, oyun yazarı ve İslamcı ideoloğu  Necip Fazıl Kısakürek'in 1947 yılında yazdığı 'Destan' şiirinden alıntılar yaptı, "Ben bu adaletsizliği Erdoğan'ın 'üstadım' dediği Necip Fazıl'ın dizeleriyle anlatayım: "Allah'ın on pulunu bekleyedursun on kul / Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul / Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa" ifadelerini kullandı. 

"TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ YOK HÜKMÜNDEDİR"

Türkiye Belediyeler Birliği'nin de adaletsiz davrandığını iddia eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Gelelim, Türkiye Belediyeler Birliğine. Birliğin bütçesinin yüzde 50'den fazlası bizim belediyelerimizden kesiliyor ama birlik kaynaklarının tamamına yakını sadece Cumhur İttifakı belediyelerine veriliyor. Arkadaşlar, sormak istiyorum: Böyle bir adaletsizliği hangi vicdan kabul eder? Bizim için artık Türkiye Belediyeler Birliği yok hükmündedir. Birlik yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunduk ve bu birlikten ayrılmak için de her türlü mücadeleyi vereceğiz" dedi.

Editör: TE Bilisim