İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'İzmir'in bayrağı ve parası olsun' şeklindeki sarfettiği iddia edilen sözleri Twitter'da gündem oldu. Sosyal medyadaki bu tartışmalara CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun da katıldı.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan CHP'li Torun, 8 yıl önce Türkçe Olimpiyatları'nın 10'uncu yılı dolayısıyla bastırılan hatıra 1 TL'lik metal paraları paylaştı ve "Yine troller, yine suni gündem. Geçmişte FETÖ'nün Merkez Bankası gibi çalışanlar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'in vatanseverliğini aman ha sorgulamaya kalkışmasın!" ifadelerini kullandı.

O AÇIKLAMALARI UNUTMAYAN ARŞİVLER OLDU
TÜRKÇE OLİMPİYATLARI'NI SAVUNMUŞ!

Ancak 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri'nde AK Parti'nin adayı Enver Yılmaz'a karşı CHP'den Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Seyit Torun'un FETÖ'nün Türkçe Olimpiyatları'nı savunduğu arşivlerden çıktı. Seçimlere 2 gün kala 28 Mart 2014'te açıklamalarda bulunan CHP Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Seyit Torun'un, "Başbakan'a rağmen Türkçe Olimpiyatları'nı gerçekleştireceğiz. Ordu ilindeki bütün tesisleri, bütün yaylaları bu gurur ve övünç kaynağımız Türkçe Olimpiyatları'nın gerçekleşmesi için tahsis edeceğiz" ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.  

SEÇİMİ DE KAYBETMİŞTİ

CHP'li Torun, AK Parti'nin Adayı Enver Yılmaz'ın aldığı yüzde 54'lük oya karşılık, yüzde 34'lük oyla seçimleri kaybetmişti. 

Editör: TE Bilisim