Karar Tv'de Yıldıray Oğur ve Elif Çakır'ın sorularını yanıtlayan CHP Ordu Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Muharrem İnce'nin Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgili yaptığı açıklamara yanıt verdi. 

"BİR YERE VARAMAZ"

Torun, Muharrem İnce'ye Cumhurbaşkanlığı seçiminde her türlü katkıyı sunduklarını belirterek, "Bugün işte benim afişimi asmadılar, benim işte resmimi basmadılar diyor. Ben kendisine, kendi ilimde dahi, kendi ilçemde dahi sadece kendisinin olduğu araçları gösteririm. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendisine destek olağanüstü bir şekilde yapıldı. Bu seçim sonuçlarını kendine göre yorması, ben CHP'den fazla aldım. Ben şöyle yaptım demesi doğru değil. Ben şunu yanlış buluyorum. Sayın İnce kendi kararını vermiştir. Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa etmiştir ve yeni bir parti kurmak adına yola çıkmıştır. Sürekli dönüp CHP şöyleydi, CHP böyleydi demesinin de hiçbir faydası yok. Cumhuriyet Halk Partisi ulu bir çınardır. Yüz yıllık bir partidir. Bu parti Cumhuriyet'i kuran bir partidir. Elbette zaman zaman yol ayrılıkları, kişisel değerlendirmeler olmuştur. Sayın İnce de kişisel değerlendirmelerini yapıp yolunu ayırmıştır, ama dönüp ikide bir işte Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeterli desteği göremedim. Cumhuriyet Halk Partisi tabela partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin yönetimi şöyledir doiye itham etmesinin hiçbir faydası yok. Cumhuriyet Halk Partisi gibi köklü bir partiyi, Cumhuriyet'i kurmuş bir partiyi sürekli itham ederek, kötüleyerek, karalayarak bir yere varamaz" diye konuştu. 

"AMACIMIZ GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM"

Torun, mevcut sistem ile ilgili olarak da yaptığı açıklamada "Bizim amacımız, bütün demokrasi bileşenlerini, bütün adalet talebi olanları, özgürlük talebi olanları bir araya getirmek ve her zaman ifade ettiğimiz gibi güçlendirilmiş demokratik parlamenter sistemi yeniden inşa etmek ve bu ülkeyi normalleştirmek artık kucaklaştırmak. İnanılmaz bir fay hattı açıldı, inanılmaz bir ötekileşme var toplumda. Bu yukarıdan bir tazyikle oluşturulunca aşağısı da aynı tepkiyi veriyor. Tasada, kaygıda, sevinçte bir olan bu millet ayrıştı artık" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim