Ankara'da düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda görevinden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın yerine seçilen Belediye Başkanvekili AK Partili Mustafa Tutuk'un tanıtılmasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun çok öfkelendi. CHP Genel Merkezi'nde apar topar bir basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, sözlerine "Biraz önce Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İl Başkanları toplantısında gerçekten demokrasi adına, milli irade adına bir ayıp, bir utanç yaşandı" diyerek başladı.

TORUN: "BU ACİZLİK GÖSTERGESİ"

Yalova Belediye Başkanvekili Mustafa Tutuk'un alkışlarla kürsüye davet edilmesini öfkelenen CHP'li Torun, "Yalova Belediye Başkanvekili orada sanki belediye başkanı seçilmiş gibi bir tanıtımla orada kürsüye davet edildi. O kadar acizleştiler ki, en ufak bir şeyden medet umuyorlar. 17 kişinin kabul kullandığı Belediye Meclisi'nden seçilmiş bir Başkanvekili, seçilmiş belediye başkanı gibi takdim ediliyor. Bu acizlik göstergesi. Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salman geçici olarak uzaklaştırılmıştır. Bunun adı geçici uzaklaştırma. Şu anda da yargı süreci devam etmektedir. Herhangi bir delil olmamasına rağmen, bir soruşturmanın devam etmesine rağmen milli iradeyi yok sayarak seçilmiş bir insanı itibarsızlaştırarak ortaya koyuyorlar" dedi.  


AK Parti iktidarının sonunun geldiğini ileri süren CHP'li Torun, "Ne yaparlarsa yapsanlar artık iktidarlarının sonunun geldiği bir gerçek. Burada ortaya koyduğu acizlikte bunu gösteriyor. Seçimle alamadıklarını bir şekilde baskıyla ve hukuku kullanarak almaya çalışıyorlar. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İl Başkanları toplantısında görülmüştür ki, artık acizlikleri ortaya çıkmıştır" ifadelerini kullandı.   

AK PARTİLİ ÖZHASEKİ NE DEMİŞTİ?

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Yalova'da Cumhuriyet Halk Partisi geçmişi artık fazla inlecemeden söyleyecek olursak, bir takım ayak oyunlarıyla seçimi almıştı. Ama ilerleyen zaman içerisinde o kadar büyük yolsuzluk dosyaları çıktı ki, bu artık kapatılamayacak bir hale geldi. Önce 1 milyon liralık gibi bir yolsuzluk dosyası, 14-15 milyon lirayı buldu. Şimdi yeni delillerle birlikte her yapılan işte Cumhuriyet Halk Partili yönetimin oradaki ortaya koymuş olduğu tüm iş, yapılan işleri bile ihale ediyor gibi gözükerek, kamunun parasını alıp kendi adamlarına, kendi ceplerine indirmek gibi bir olayla karşı karşıyayız. Orada biz Meclis üyelerimizle birlikte yapmış olduğumuz toplantılarda, İl Başkanımız da buradalar. Sağolsunlar tek yürek olduk, tek bilek olduk. Hamdolsun kendi içimizde birliği sağladık. Arkadaşlarımızın tamamı bir arkadaşımız üzerinde ittifak ettiler. Ayrıca Cumhur İttifakı'nın içerisinde bulunan Milliyetçi Hareket Partisi'nin 2 üyesi vardı. Onlar da sağolsunlar bize koşulsuz olarak destek verdiler ve içimizden bir arkadaşı orada yapılan oylamada 17 oya karşılık, 13 muhalif oy var seçtik" demiş ve Yalova Belediye Başkanvekili Mustafa Tutuk'u alkışlarla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bulunduğu kürsüye davet etmişti. 

Editör: TE Bilisim