CHP'nin aynı zamanda tıp doktoru olan Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, parti binasında beraberinde İl Başkanı Yusuf Furtun ve Altınordu İlçe Başkanı Bülent Akpınar ile birlikte basın toplantısı düzenledi. 

"ORDU DEVLET HASTANESİ HAKKINDA ŞOK İDDİA!"

CHP Milletvekili MLustafa Adıgüzel, Ordu Devlet Hastanesi yönetiminin özellikle bazı branşlarda acil durumlar dışında ameliyat yapılmaması talimatının verildiğini tespit ettiğini söyledi. Adıgüzel, "Araştırdığımda bazı branşlara talimat verildiği, yani kullanılan malzemelerin devletin geri ödemesi, SGK'nın geri ödemesinden pahalı olduğundan dolayı bu ameliyatların yapılmaması bir süre, ya da bu ameliyatların acillerin dışında yapılmaması şeklinde talimat verdildiğine dair şikayetler geldi bana. Bunları sorguladığımda bunların çoğunun şifaen ve bazılarına da yazılı olarak verildiğini tespit etmiş bulunuyorum. Kalp pili, kalp kapağı ameliyatlarını acil dışında yapmayın talimatı verildi mi? Ben buradan bunu soruyorum kamuoyuna" diye konuştu. 

Adıgüzel açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Devlet bunu bilinçli bir şekilde Ordu'da mı, yoksa Sağlık Bakanlığı'nın bütün hastanelere böyle bir emri mi var? Bunu da soruyorum buradan. Bunların cevaplanmasını istiyorum. Böyle bir durumu ben tespit ettim. Bunu şiddetle kınıyorum. Yani sağlık hizmetinin sunumu parayla ölçülemez. Bu Anayasal hak gereğidir, tıpkı eğitim gibi, tıpkı güvenlik gibi. Dolayısıyla bunun bu şekilde olup olmadığı konusunda cevap verilmesini istiyorum."

GÖZLER AK PARTİ'NİN DOKTOR VEKİLİNE ÇEVRİLDİ!

Bu iddialar doğru mu? Ordu İl Sağlık Müdürlüğü ve Ordu Devlet Hastanesi yönetimi, bu gerekçelerle 'ameliyat yapmayın' talimatı verdi mi? Şimdi gözler, AK Parti'nin aynı zamanda tıp doktoru olan Şenel Yediyıldız'a ve Ordu Valisi Seddar Yavuz'a çevrildi.

Editör: TE Bilisim