Ordu'da uzunca bir süredir CHP ve İyi Parti'nin Ordu Büyükşehir Belediyesi için çatı adayı olarak adı geçen AK Parti eski Ordu Milletvekili ve İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin konusunda son sözü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu söyledi. 

Özellikle Ordu'da CHP Teşkilatı'nın karşı çıktığı İdris Naim Şahin konusunda açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Merkez'de bir grup gazeteciyle bir araya geldi. Cumhuriyet'ten Mahmut Ilıcalı'nın haberine göre Kılıçdaroğlu, MYK'da Şahin ile ilgili bir konuşma geçmediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"İdris Naim Şahin Bey, Ordu'dan aday olmak ister mi bilmiyoruz. Sonuçta o da uzun yıllar bakanlık yapmış birisi. Bizim dünyaya bakışımız belli. O çerçevede bizim Ordu'dan oy almak için kendi tabanımızı da küstürmeyecek şekilde aday belirlememiz lazım. Tabanımızın da oy verdiği, CHP'lilerin dışında gerçekten de demokrasiyi savunan, Ordu'ya geldiği zaman Ordu'yu yöneteceğini düşünen bir adayı bulmamız lazım. Dolayısıyla biz kendi aramızda MYK'da oturup da İdris Naim Şahin'i konuşmadık, tartışmadık. Dar alanda birisi arkadaşlarımıza önermiş olabilir. Kalkıp da kendi tabanımızı küstürme gibi bir lüksümüz yok. Büyük ölçüde bizim dışımızda gelişen bir olay. Aslolan bizim MYK ve PM'mizin alacağı karardır."

Ordu'da özellikle belirli bir kesim, İdris Naim Şahin isminin anılmaya başlanmasıyla birlikte büyük bir heyacan ve beklenti içine girmiş, Şahin'in adaylığı konusuna kesin gözüyle bakmışlardı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamaları, beklenti içerisinde olan kesimleri de hayal kırıklığına uğrattı.

HABERİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim