Cumhuriyet Halk Partisi’nden Altınordu Belediye Başkanı aday adayı olan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu eski Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, çalışmalarını aksatmadan sürdürüyor. 
Mahalle ve STK ziyaretlerini sürdüren Hüseyin Akdeniz, ziyaretlerinde vatandaşlarla sohbet ederken yaptığı açıklamalarda "Altınordu'nun tamamında emek, iş ve aş üretmek üzere geliyoruz" dedi.

Mahalle ziyaretinde bir konuşma yapan Akdeniz, "Altınordu'da yeni bir dönemi hep birlikte başlatacağız. Altınordu'da birlikte karar verip, birlikte yönetmenin başlangıcını yaparak gerçekten altın gibi bir Altınordu oluşturacağız. Karar aşamasında başta muhtarlarımız ve sivil toplum örgütleri olmak üzere, toplumun, her kesin görüşüne başvurarak yatırımlara ve önceliklere birlikte karar vereceğiz. Yerellik halka dokunuştur, halka dokunacağız, halka sarılacağız. Halkın dertlerini kendi derdimiz sayacağız.  Biz tüm Ordu'yu sevgiyle kucaklayacağız. Mutlu, huzurlu ve özgür bir kenti hep birlikte inşa edeceğiz. Sözüm söz Altınordu'yu birlikte kalkındıracağız. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Hepimize hayırlı olsun diyorum. Allah yardımcımız olsun" şeklinde konuştu.

HÜSEYİN AKDENİZ KİMDİR?

1967 yılında Ordu'da doğdu. Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdi. Evli ve üç çocuk babasıdır. 

1989-2014 yılları arası Ordu-Altınordu Taşbaşı Mahallesi Muhtarlığı, 1997-2015 yılları arası Ordu Muhtarlar Derneği Başkanlığı, 2004-2009 yılları arası Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Sekreterliği ve 2012-2018 yılları arası Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanlığı görevlerinde bulundu. 

81 ilde muhtarlarla istişare toplantıları ile birlikte, çevre bilincinin geliştirilmesi, organ bağışının artırılması, uyuşturucu ve madde bağımlılığında farkındalığın artırılması ve toplumsal birlikteliğin sağlanmasını konu alan projelerle Türkiye'nin her bölgesinde seminer, sempozyum ve paneller gerçekleştirdi. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti muhtarlarıyla birlikte iki ülke muhtarlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi, tarihsel aidiyet bağlarının güçlendirilmesi ve yaşatılması amacıyla 'Uluslararası Yerel Yönetimlerde Muhtarlığın Tarihi, Bugünü, Geleceği ve Muhtarlığın Önemi' konulu üç Sempozyum düzenledi. Uluslararası alanda; Macaristan'da "Kaleler Yerine Köprüler" projesiyle birlikte Macaristan yerel yönetimlerini yerinde inceledi. Bosna-Hersek'te 'Türkiye'de Muhtarlık Sistemi'ni konu alan panel düzenledi. 19 Ekim tarihinin her yıl kutlanmak üzere 'Muhtarlar Günü' kabul edilmesinin en önemli mimarlarıdır. Muhtarlığı konu alan 40 dakikalık 'Mühür' belgeseli hazırladı. 

Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi Yerel Yönetimler Sertifikası, Hacettepe Üniversitesi Yerel Yönetişim Sertifikası ve Kamu-Der'in (Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği) 12'nci Ödül Töreni'nde 2017 yılının en başarılı Sivil Toplum Örgütü Başkanı ödülü alan Akdeniz'in Yerel Yönetimlerde Köy ve Mahalle Yönetimini anlatan "Mühür" isimli bir de kitabı bulunmaktadır.

Editör: TE Bilisim