Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye genelinde 11 büyükşehirde yüz yüze anket tekniği kullanarak anket yaptırdı. Araştırma sonucunda CHP'nin yüzde 35,1, AK Parti yüzde 32,4, MHP yüzde 10, HDP yüzde 9,9, İYİ Parti 9,4 çıktı.

CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen CHP Ordu Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, anket sonuçlarını açıkladı. CHP'nin toplumun tüm kesiminden oy alan tek parti olduğunu belirten Torun, "11 büyükşehir belediyemizde yaptırdığımız araştırmalarda görüldüğü üzere AK Parti 32.4, CHP 35.1, MHP 10.0, HDP 9.9, İyi Parti 9.4 ve diğer partiler 3.2 şeklinde yer alıyor" dedi.

"ADAYLAR TERCİHLERİ KAZANDIRDI"

CHP'li Torun, bu sonuçları özellikle 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'neki adaylar olduğunu belirterek, "Buna yol açan en önemli faktör, Cumhuriyet Halk Partisi'nin aday tercihlerinin seçmende bulduğu karşılık. Adaylarımız toplumun her kesimiyle bir bağ kurabilen, farklılıklara kapılarını açık tutan isimlerden oluşmuştu. Bunun karşılığını da görüyoruz. Belediye başkanlarımız seçmenlerimize güven veriyor. Seçmenler başkanlarımızın sorunlarını çözeceğine inanıyor, performanslarını etkili buluyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin makul, yol gösterici ve akılcı muhalefe anlayışı toplumda karşılık bulmuş durumda" diye konuştu.

"AK PARTİ'Yİ ELEŞTİRDİ" 

Torun açıklamalarında AK Parti'yi de eleştirerek şu ifadeleri kullandı:

"Cumhuriyet Halk Partisi'ne fanatik düzeyde karşı olan, kulaklarını tümüyle kapatmış olanların oranı yüzde 15'e gerilemiş durumda. Bu geri kalanların CHP'lileştiği anlamına gelmiyor tabiki. CHP'ye yönelik eleştirileri yapan seçmenler, eleştirilerinde daha anlayışlı, daha hakkaniyetli ve yol gösterici bir tutumu benimsiyorlar. Bu tür bir muhalefet anlayışı uzun süredir AK Parti tarafından topluma ekilen kutuplaşma tohumlarının artık tutmadığını da gösteriyor. AK Parti toplumu artık kutuplaşma baskısıyla zehirleyemiyor. Toplum arasında kutuplaşma sürekli eriyor, artık AKP'nin geçmişten bu yana izlediği ötekileştirme ve ayrıştırma politikası artık kabul görmüyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin  birleştirici ve uzlaştırıcı yapısı daha çok kabul görüyor."  

Torun, illerde seçilen CHP'li belediye başkanlarının 31 Mart 2019 seçimlerinde aldıkları oylarında yükseldiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim