CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, 2019 yerel seçimlerine aday olacak 105 belediye başkan adaylarının isimlerini açıkladı. 

CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Torun, "Bildiğiniz gibi tüm seçim çevrelerinden binlerce kıymetli aday adayı içinden en doğrusunu belirlemek için gece gündüz çalışıyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz MYK ve Parti Meclisi toplantımızın ardından 105 değerli Belediye Başkanı adayımızın ismini açıklıyoruz" dedi. Açıklanan tüm isimlerin başta parti teşkilatları olmak üzere yereldeki tüm kesimlerin de üzerinde mutabık oldukları isimlerdir" dedi. 

Aralık ayına kadar büyükşehirlerin de aralarında bulunduğu adaylıkm sürecini kesinleştireceklerini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Ülkemizin dört bir yanından Belediye Başkanı adaylarımızı açıklıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında nerede Cumhuriyet Halk Partili bir belediye varsa orada huzur var, kardeşlik var, bereket var, özgürlük var. 2019 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerinin sayısını artırıp huzur, bereket ve refahı ülkemizin her yanına yayacağız" dedi.

KARADENİZ'DE HANGİ ADAYLAR AÇIKLANDI?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, Artvin'in Arhavi Belediye Başkan Adayı'nın Vasfi Kurdoğlu, Çorum'un Kargı Belediye Başkan Adayı'nın Kemal Dümenci, Oğuzlar Belediye Başkan Adayı'nın mevcut başkan Orhan Ateş, Ortaköy ilçesi Aşdavul Belde Belediye Başkan Adayı'nın mevcut başkan Dursun Uzunca, Düzce'nin Yığılca Belediye Başkan Adayı'nın Zeynep Çamlı, Giresun'un Piraziz Belediye Başkan Adayı'nın mevcut başkan Hüseyin Görgülüoğlu, Kastamonu'nun Araç Belediye Başkan Adayı'nın Satılmış Sarıkaya, Hanönü Belediye Başkan Adayı'nın Yılmaz Karakoç, Küre Belediye Başkan Adayı'nın Emrullah Sezer, Daday Belediye Başkan Adayı'nın mevcut başkan Hasan Fehmi Taş, Abana Belediye Başkan Adayı'nın Erfain Tekin, Rize'nin Fındıklı Belediye Başkan Adayı'nın Ercüment Cervatoğlu, Ardeşen Belediye Başkan Adayı'nın Tahsin Bekir Yazıcı, Sinop'un Durağan Belediye Başkan Adayı'nın Mustafa Eker, Dikmen Belediye Başkan Adayı'nın mevcut başkan Saim İstanbullu, Tokat'ın Niksar ilçesi Yolkonak Belde Belediye Başkan Adayı'nın Nurettin Dinç, Zonguldak'ın Alaplı Belediye Başkan Adayı'nın mevcut başkan Nuri Tekin, Çaycuma ilçesine bağlı Karapınar Belde Belediye Başkan Adayı'nın mevcut başkan Ahmet Aydın, Ereğli ilçesine bağlı Kandilli Belde Belediye Başkan Adayı'nın mevcut başkan Mustafa Aydın, Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe Belde Belediye Başkan Adayı'nın mevcut başkan İsmail İnam, Gökçebey Belediye Başkan Adayı'nın Cem Oktay ve Gökçebey ilçesine bağlı Bakacakkadı Belde Belediye Başkan Adayı'nın Oktay Albuz olduğunu açıkladı. 

"ORDU'NUN ADAYLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, içlerinde Ordu'nun da bulunduğu diğer büyükşehir adayları ile ilgili olarak da, "Aralık ayına kadar büyükşehirlerin de aralarında olduğu adaylık sürecini netleştirmiş, adaylarımızı büyük ölçüde açıklamış olacağız. Bizim tüm belediyelerimiz kıymetlidir. Tüm Belediye Başkanlarımız birer kahramandır. Her kahraman iyi birer liderdir. Bizim Belediye Başkanlarımız liyakat temeliyle en iyi ekipleri kurar, en az kaynakla büyük toplumsal faydayı yaratır." dedi.
 

Editör: TE Bilisim