TBMM 2021 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin 15'nci maddesinin görüşüldüğü sırada söz alarak kürsüye çıkan Bağımsız Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Demokrat Parti'ye katıldığını açıkladı.

Meclis kürsüsünde konuşan Enginyurt, AK Parti'ye ilk eleştirisini de getirdi, "2021 bütçesi üzerine söz aldım demiş olsam da, sözü 2021 bütçesiyle ilgili almadım. Çünkü zaten söze gerek yok. Bize sormadan, bize danışmadan istediğiniz gibi bütçe geçiyor. Oy versek de geçiyor, oy vermesek de geçiyor. Yeni sistemin özelliği bu" ifadelerini kullandı. 

DEMOKRAT PARTİLİ OLDU

Siyasi özgeçmişi hakkında açıklamalarda bulunan Enginyurt, eski partisi MHP'den ihraç edilme sürecini de tekrar dile getirdikten Mehmet Ağar tarafından kurulan ve halen Gültekin Uysal'ın Genel Başkanlığı'nı yaptığı Demokrat Parti'ye katıldığını açıkladı. 

Enginyurt şu ifadeleri kullandı: "Ben bu millete bir söz verdim. Maaş alıyorum bu milletin sayesinde. Bu maaşı helal ettirmek gerekiyor. Hakkı teslim etmem gerekiyor seçimlere eğer 3 yıl varsa. 3 yıl boyunca kurumsal bir kimlik adı altında bu millete hizmet etmem gerektiğine inandım. 2,5 yıldır tanımaktan memnuniyet duyduğum, beyefendi kişiliğiyle değer verdiğim Sayın Gültekin Uysal kardeşimle birlikte yol yürümeye karar verdim. Ve 'Yeter Söz Milletindir' diyerek 73 yıl önce siyasi olarak Türkiye'de parti olarak demokraside büyük katkısı olan Demokrat Parti'ye geçmeye karar verdim. Rabbim milletimize de Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne de hayırlı olur diyorum." 

Editör: TE Bilisim