Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından bu hafta sonu üç oturum halinde gerçekleştirilen 2021-YKS sorularına Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt tepki gösterdi. 

Özellikle pandemi nedeniyle sağlıklı olarak gerçekleştirilemeyen eğitim ve öğretimin yanında bu Cumartesi sabah gerçekleştirilen Temel Yeterlik Testi (TYT) ve Pazar günü sabah gerçekleştirilen Alan Yeterlik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) soruları karşısında milletvekili bile tepki gösterdi. 

"SORULAR KAZIK GİBİ"

Sınava giren yüzlerce öğrenciyi dahi şoke eden sorular ile ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Enginyurt, "ÖSYM bu sene gençleri perişan etti. 1 yıldır okul yok,ders yok. Sorular kazık gibi.
Derdiniz ne? Gençlerden ne istediniz?" ifadelerini kullandı.

"BU SINAV İPTAL EDİLMELİ"

Üniversite mezunu yetişkin bireyle ve bir çok öğretmenin dahi çözmekte zorlandığı sorular karşısında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof.Dr.Halis Aygün'e tepki gösteren Enginyurt, "Allah size hakettiğinizi yaşatacak. Gençler dava açıyor. Bu sınav iptal edilmeli" dedi. 

PROF.AYGÜN İSE SADECE TEŞEKKÜR ETTİ

Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulunan ÖSYM Başkanı Prof.Dr.Halis Aygün ise "2021-YKS'nin tüm oturumları başarıyla tamamlandı. Sınavın sorunsuz bir şekilde tamamlanmasında büyük emek veren tüm sınav koordinatörlerimizi, koordinatörlük çalışanlarımızı ve kurum personelimizi kutluyorum. Sınavda görev alan akademisyenlere, öğretmenlere ve sınav organizasyonuna destek veren tüm kamu personeline ve çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. 

Editör: TE Bilisim