Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle TRT Yönetimi sil baştan yenilendi. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan kararnameyle absürd açıklamalarıyla Türkiye'nin en tartışmalı gazetecilerinden biri olan Hilal Kaplan da atandı. 

ENGİNYURT: "YETER ARTIK BE!"

Kaplan'ın atanmasına en sert tepkiyi Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt gösterdi. Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Enginyurt, "Yeter artık be! Türk Devleti'ne katil, Türk Bayrağı değişmeli diyeni TRT yönetim kurulu üyesi yapmak ne demek? Bu atamayı tanımıyorum ve artık TRT seyretmiyorum" dedi.

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'YE GÖNDERME

Enginyurt açıklamasında isim vermeden MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye de atıfta bulundu, "Cumhur İttifakı! Bu durum sizi rahatsız etmiyor mu?
Türkiye Cumhuriyetine düşmanlık prim yapıyor, bir sözünüz yok mu?" dedi. 

TARTIŞMALARIN ODAĞINDAKİ HİLAL KAPLAN NE DEMİŞTİ?

Televizyon programcısı ve Sabah Gazetesi köşe yazarı Hilal Kaplan, A Haber televizyonunda katıldığı bir programda, "Kürt bir okurum dedi ki; Hilal Hanım dedi okuyucularınıza söyleyin. Türk Bayrağı yoktu diye öyle üzülmesinler.  O meydandaki 2 milyon kişinin her birinin cebinde Türk Bayrağı var. Yani biz de bu ülkenin vatandaşıyız. Gelecek sene orada Türk Bayrağı da olur, ki adına Türk Bayrağı da belki demeyi artık tartışmamız lazım. Eğer herkesin aidiyet bağı hissedeceği bir sembolse, Türkiye Bayrağı demeyi ben öngörüyorum. Ya da Demirtaş'ın dediği gibi Devlet Bayrağı demeyi öngörüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

TRT YÖNETİMİ SİL BAŞTAN DEĞİŞTİ

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle Prof.Dr. Ahmet Albayrak'ın Yönetim Kurulu Başkanı, Prof.Dr.Mehmet Zahid Sobacı'nın Genel Müdür, Doç.Dr.Oğuz Göksu, Atakan Yılmaz, Mücahid Eker, Doç.Dr.Oğuzhan Bilgin, Hilal Kaplan Öğüt, Meryem İlayda Atlas Çetin ve Doç.Dr.Veysel Kurt ise yönetim kurulu üyeliklerine atanmıştı. 

Editör: TE Bilisim