Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin (GATA) Başhekim Yardımcısı Dr.Ali Edizer'in sosyal medya hesabından yaptığı skandal bir paylaşım Türkiye genelinde tepkilere neden oldu.

Edizer'e bir tepki de Bağımsız Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'tan geldi. "İslam Kainat dinidir" diyen Enginyurt, "Allahu teala size ruhsat vermiş. Aldınız, bir başkasını seviyorsunuz O'nu da alın" diyen Edizer'e "Ali denilen zat! GATA'da Başhekim yardımcısımısın, Cübbeli hoca mısın ? Bir karar ver. Medeni kanunla mücadele veriyormuşsun, ikinci eşi alabilirmişiz. Hadi oradan! Bunu bizim evdeki hanım duymasın. Rüyada görsek, uykuda keser bizi. İşiniz gücünüz kadın, cinsellik. İslam Kainat dinidir" diyerek tepki gösterdi. Enginyurt'un bu paylaşımı yüzlerce beğeni kazandı.

GÖREVDEN ALINDI

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu, sosyal medyada erkeklere 'ikinci eşi alın' çağrısıyla tepki çeken Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr.Ali Edizer hakkında inceleme başlattı. Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, paylaşımlarıyla tepki çeken Edizer görevden alındı.

DR.ALİ EDİZER NE DEMİŞTİ?

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr.Ali Edizer, görüntülü bir paylaşımda bulunmuş "Yapmayın kardeşim. Dün yine işittim, gül gibi yuva yıkılmış. Boşanmışlar. Niye? Koca aldattı diye. Ayıptır, günahtır. Oğlum niye aldatıyorsunuz lan? Allahu teala size ruhsat vermiş. Aldınız, bir başkasını seviyorsunuz O'nu da alın. Ha gözünüz yiyor yemiyor ayrı bir şey. İnsan yuvasını yıkar mı? Yapmayın ya. Medeni Kanun'la zaten mücadele ediyoruz, ama bizi bacılara mahçup etmeyin. Yuvanızı niye yıkıyorsunuz ya?" ifadelerini kullanmış, Twitter hesabından yaptığı bir başka paylaşımda da "Esra Erol'a bizi götüren yolun başı, İsviçre Medeni Kanunu'nun kabul edilmesidir. Sorsan kadına özgürlür ve uygarlık kazandırıldı. Resmiyette tek eşlilik, fiiliyatta zina ve fuhuş serbestliği. Kuvveden fiile batı ahlaksızlığı" paylaşımında bulunmuştu.   

Editör: TE Bilisim