Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun Öğrenci Andı'nın kaldırılmasına ilişkin kararını eleştirdi. Öğrenci Andı'nı kaldırması kararında suçlunun Milli Eğitim Bakanlığı ve AK Parti politikaları olduğunu ileri sürdü. 

Enginyurt, "Suçlu AK Parti Hükümeti'nin Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti politikalarıdır" dedi ve açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: 

"Ne istenmiştir? Türk'üm demekten mi rahatsız olunuyor? Doğruyum demekten mi rahatsız olunuyor? Çalışkanım demekten mi rahatsız olunuyor? Yetmiyor, bakıyorsunuz dünün AK Partili siyasetçileri, AK Parti'de siyaset yapmış olanlar bugün AK Parti'ye karşı gibi görünseler de, onlar bile açıklama yapıp diyorlar ki, 1930'lu yılların ritüelleriyle İstiklal Marşı varken gerek duyulmayacaktır. Bunu mesele etmemek gerekmektedir. Doğrudur, siz mesele etmeyebilirsiniz, ama Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni seven, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına saygı duyan, minnet duyan Türk milliyetçileri demokratlar, Cumhuriyetçiler, laik ve hukuk devletinden yana olanlar Andımız'ın kaldırılmasından dolayı rahatsızız. Siz okutmasanız da, siz bunu yasaklasanız da nasıl bir dönem ezan Türkçe okutulmuş, Arapçası yasaklanmış ve onu yeniden aslına döndermek 14 Mayıs 1950'de iktidar olan Demokrat Parti'ye nasip olmuşsa, Andımız'ı yeniden okullarda okutmak da, Demokrat Parti'ye nasip olacak ve Demokrat Parti bunu gerçekleştirecektir."

"AK Parti Hükümeti ve Sayın Cumhurbaşkanı'na çağrım şudur. Birilerinin gönlüne hoş gitsin diye, Türküm demekten rahatsız olanlara prim vermek yerine bu ülkenin Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve bu milletin adının da Türk Milleti olduğunun idrakinden hareketle, Andımız'ın yeniden okunmasına imkan tanıyınız, fırsat veriniz. Bu sizin Cumhurbaşkanlığı makamına yakışır, sizi bilhakis yüceltir diyorum. Siz getirmeseniz de, Demokrat Parti Genel Başkanı ilk iktidara geldiğinde Andımız'ı okutacaktır. Ne mutlu Türküm diyene."

Editör: TE Bilisim