Kırıkkale'de Memur-Sen'e bağlı Enerji Bir-Sen üyeleri ve işçiler, kentte bulunan Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun (MKEK) anonim şirkete dönüştürülmesi iddialarıyla ilgili miting düzenledi. Mitinge Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile birlikte katıldı.
 
"HADİ ORADAN LAN!"

CHP'li Veli Ağbaba ve Özgür Özel'den sonra kalabalığa seslenen Enginyurt, "Şimdi Makine Kimya şirketleşecekmiş. İktidarımız buyurmuş ki, Makine Kimya bu haliyle hantalmış. Makine Kimya bu haliyle ticari sözleşmeler yapamazmış. Makine Kimya bu haliyle Dünya ile buluşamazmış. Makine Kimya bu haliyle teknolojik değilmiş. Hadi oradan lan! Kimsiniz bunu söylüyorsunuz? Makine Kimya top üretiyor, obüs üretiyor, tank üretiyor, silah üretiyor, füze üretiyor. Bunu siz mi yaptınız? Siz mi yaptınız bu zamana kadar?" ifadelerini kullandı. 

"MEMLEKETİ SATTINIZ"

MKE'nin Cumhuriyet ile tarihi denk olduğunu belirten Enginyurt, "Makine Kimya her daim Türkiye'nin gururu oldu. 19 yıldır bu memlekette sizden öncekiler ne yaptıysa, satarak günü geçirdiniz. Sattınız sadece. Şimdi de anlaşılan kasa boşaldı ki, Makine Kimya'ya göz diktiniz. Makine Kimya'yı özelleştireceksiniz. Şirketleşme bahane. Eğer öncelikli sorun arıyorsanız 5 milyon EYT'linin sorununu niye çözmediniz? Eğer bu memlekette sorun çözecekseniz 3 bin 600'ü niye çözmediniz? Bu memlekette sorun çözecekseniz, taşeronların kadrosunu niye çözmediniz? Sağlıkta çalışanlara niye kadro vermediniz? Eğer bu memlekette özelleştirecekseniz, 5 maaş alan alçağı özelleştirin. Yandaşa gelince 5 maaş-10 maaş, ama işçiye gelince Makine Kimya'yı özelleştir. Ne yapacaksın özelleştirip? Yine birilerine peşkeş çekeceksin" dedi.

CHP'li Özgür Özel ve Veli Ağbaba ile yan yana durması ve aynı mitingde bulunmasını da garip bir durum olarak açıklayan Enginyurt, "Bu iki arkadaşla ben mahkemelik oldum. İkisi de benden para aldı" diye söyledi. 

"CUMHUR İTTİFAKI'NDA EN FAZLA MÜCADELEYİ BEN VERDİM"

Enginyurt açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"Cumhur İttifakı'nda en fazla mücadeleyi ben verdim, ama gördüm ki süreç içerisinde Cumhur İttifakı işçinin, emekçinin, çiftçinin, köylünün, memurun partisi değil, sadece ve sadece 5'li çetenin partisi. Türkiye yetmedi, şimdi Azerbaycan'a açıldılar. Bizimle kafa buluyor Reis-i Cumhurumuz, "Bunları kim yapıyor?" diyor. İlham Aliyev de diyor ki, "Efendim" diyor "Bizim Cengiz yapıyor diyor, Mehmet yapıyor diyor, Nazif yapıyor", "Vay be diyor bizim çocuklar buraya da mı gelmiş?" Sizin çocuklar oraya gitmemiş, bizim anamızı ağlattıkları yetmedi, bir de Azeri'nin anasını ağlatmaya gitmişler."

"MHP'DEYKEN FRENE BASARAK KONUŞUYORDUM"

"Makine Kimya işçisi bu meydanda. Pekala Cumhur İttifakı nerede? Neredeler? Beni çiftçinin hakkını savundum diye attılar. Emekçinin hakkını savundum diye attılar. İyi ki attılar, Allah razı olsun. MHP'deyken frene basarak konuşuyordum, şimdi çakarları yaktım sağdan son sürat gidiyorum. Susturan susturabilsin."

Editör: TE Bilisim