Milliyetçi Hareket Partisi'nde bir dönem MHP Lideri Devlet Bahçeli'den de rest yiyen MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, fındık rekoltesi açıklamaları nedeniyle Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi de sert bir dille eleştirince bu kez 'Kesin İhraç' talebiyle parti disiplin kuruluna sevk edildi. 

CNN Türk'e bağlanan CNN TÜRK Parlamento Şefi Ünal Kaya "Milliyetçi Hareket Partisi'nden bir disiplin kararı geldi. Cemal Enginyurt kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi. Hukuki süreçten bahsedecek olursak, bu disiplin kuruluna sevk edilmesiyle birlikte Cemal Enginyurt'un savunması alınacak ve muhtemelen de ihracı gibi bir durum da söz konusu olabilir. Tabi Disiplin Kurulu karar verecek buna. Neden ve gerekçe olarak da, Grup Başkanvekili Erkan Akçay'dan bir açıklama geldi. Erkan Akçay'ın yaptığı açıklamada "Basında yaptığı yer alan açıklamaları nedeniyle..." şekliyle kısa bir bilgi verildi" ifadelerini verdi.  

ATTIĞI TWİT İLE KARŞILIK VERDİ

Disiplin Kurulu'na sevk edilen MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Twitter hesabından yaptığı açıklamada da, "Fındık üreticisinin hakkını savunmak, vatanı savunmak gibidir. Fındıkta oynanan oyunlara karşı durmanın bedeli ağır da olsu bu bedeli ödemek Ordulular adına şereftir. Şerevin tavizi olmaz. MHP vazgeçilmez sevdamdır" ifadelerini kullandı. 
    
"BAHÇELİ'NİN DE TEPKİSİNİ ÇEKMİŞTİ"

Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, 17 Kasım 2018'de yine yaptığı çeşitli açıklamalar nedeniyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sert tepkisine neden olmuş ve Bahçeli, "Partimizin siyasi faaliyetlerinin belirlenmesinde, parti politikalarının tezahürüyle birlikte kamuoyuna aktarılmasında Ordu Milletvekilimiz Sayın Cemal Enginyurt'un değerlendirme ve açıklamaları Milliyetçi Hareket Partisi'ni bağlamayacaktır" demişti. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir'liyi fındık rekolktesi açıklamalarıyla eleştir, açıklamaları fındık üreticisine ihanet olarak nitelemişti. 

İHRAÇ EDİLİRSE BAĞIMSIZ KALACAK

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin talimatıyla Parti Disiplin Kurulu tarafından ihraç edildiği takdirde bağımsız milletvekili olacak. MHP'nin de 49 olan milletvekili sayısı 48'e düşmüş olacak.

"TARIM BAKANI FINDIK ÜRETİCİSİNE İHANET ETMİŞTİR"
"EĞER 665 BİN TON ÇIKMAZSA İSTİFA EDECEK Mİ?"

Birkaç gün önce Altaş Tv'de Gökhan Gül'ün sorularını yanıtlayan MHP'li Cemal Enginyurt, "Tarım Bakanı rekolte 665 bin ton diye açıklıyor. Ey Tarım Bakanı eğer bu bilgiyi sana verenler seni kandırdı diye inanmıyorsan, sen art niyetlisin. Bu bilgiyi sana verenler seni kandırdı diyoruz, hesap sormuyorsan yine art niyetlisin. Tarım Bakanı olacak Bekir Pakdemirli Beyefendi. İhracatçılar Birliği 613 bin ton rekolte açıklıyor. CNC (INC) Amerika'da 620 bin ton rekolte açıklıyor. Sen neye göre bugün 665 bin ton rekolte açıkladın? Bütün teşekkürlerimi geri alıyorum. Tarım Bakanı bugün fındık üreticisine ihanet etmiştir. Eğer 665 bin ton çıkmazsa istifa edecek mi? Ben istifa edeceğim 665 bin ton çıkarsa. Buradan ilan ediyorum. Fındık bu sene 665 bin ton çıkarsa isitfa ediyorum. Sayın Tarım Bakanı da ilan etsin, desin ki 665 bin ton çıkmazsa istifa ediyorum desin o zaman" şeklinde konuşmuştu. 

Editör: TE Bilisim