ANKARA - TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin 65.Hükümet'i kuruldu, ülkenin 27.Başbakanı resmen Binali Yıldırım oldu. Kabineye ise 9 yeni isim katılırken, komşu iller Ordu ve Giresun'dan iki önemli isim, iki önemli göreve getirildi.

62.Hükümet'te Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev alan Nurettin Canikli, 65.Hükümet'te de Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü olarak görev aldı. 22 ve 23. Dönemde Giresun Milletvekili seçilen Canikli, 22. dönemde TBMM Kamu İktisadî Teşebbüsleri Komisyonu Başkanı ve Avrupa Akdeniz Parlamenter Asamblesi Üyesi olmuştu.

"KURTULMUŞ DÖRDÜNCÜ KEZ BAŞBAKAN YARDIMCISI"
 
62, 63 ve 64.Hükümet'te Başbakan Yardımcısı olarak görev alan AK Parti Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş, 64.Hükümet'in de Hükümet Sözcülüğü görevine getirilmişti. Kurtulmuş, 65.Hükümet'te dördüncü kez Başbakan Yardımcısı oldu. 

NURETTİN CANİKLİ KİMDİR?

Nurettin Canikli, 15 Mayıs 1960'da Giresun Alucra'da doğdu. Yeminli Mali Müşavir; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere Sheffield Üniversitesi'nde para-banka-finansman alanında tamamladı. Maliye Bakanlığında Maliye Başmüfettişi, Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve İstanbul Defterdarı Vekili olarak görev üstlendi. Yeni Şafak gazetesinde ekonomik konularda köşe yazarlığı yaptı. Yeminli mali müşavirlik şirketinin ortağı olarak faaliyette bulundu. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 22 ve 23. Dönemde Giresun Milletvekili seçildi. İngilizce bilen Canikli, evli ve 4 çocuk babasıdır.

NUMAN KURTULMUŞ KİMDİR?

AK Parti Ordu Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 23 Mart 1959 Ünye/Ordu'da doğdu, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde lisans eğitimini 1982 yılında ve 1984 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1988-1989 yılları arasında ABD'de Temple Üniversitesi School of Business & Management’da lisansüstü çalışmalarına devam etti. 1990-1993 yıllarında yine ABD’de Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial & Labor Relations’nda misafir öğretim üyesi olarak görevde bulundu ve doktorasını verdi. 1994 tarihinde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde doçent oldu. 2004 yılında ise profesör ünvanını aldı. İngilizce bilen Kurtulmuş, Evli ve 3 çocuk babasıdır.
Editör: TE Bilisim