ANKARA - Eski bakanlar Egemen Bağış, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ve Muammer Güler'le ilgili hazırlanarak TBMM'ye gönderilen fezlekelerin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu'nun, TBMM Tv ve internette yayınlanmadığı şeklinde 
muhalefet partilerinin yaptığı itirazlar ve tepkiler karşısında kürsüye çıkan Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Genel Kurulu on binlerce insanın izlediğini, gizlenmesinin söz konusu olmadığını söyledi. 

Canikli konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu konuşmalar, halktan gizlenmek isteniyor iddiaları, binlerce vatandaşımız cep telefonlarından, aypetlerinden izliyorlar. Demek ki, bunların hiç bir tanesi doğru değil. Ne bu görüşmelerin vatandaşımızdan kaçırılması, üstünün örtülmesi,  gizlenmesi söz konusu, ne de geleceğe yönelik olarak soruşturma komisyonu kurulması konusundaki 10 binlerce vatandaşımız bunu izliyor. Sizi izleyerek yalanlıyor. Gülünç konuma gelmeyin. Kendinizi gülünç duruma düşürmeyin. Bugüne kadar tüm iddiaları enine boyuna, hepsini kapsayacak şekilde bir soruşturma önergesi veriyorlar. Amaç nedir? Ak Partili milletvekili arkadaşlarımız, tüm iddiaların bütün detaylarıyla araştırılması ve soruşturulmasını temin etmektir. Ak Partili milletvekili arkadaşlarımızın amacı budur. Şaşırmanıza şaşırmıyoruz. Geçmiş uygulamalara, siyasi uygulamalara baktığınız zaman bunun sayısı ya çok azdır, ya hiç yoktur. Kendi bakanları için soruşturma komisyonu kurulmasını öneren siyasit partiler yok denecek kadar azdır. Buna şaşırmanızı anlayışla karşılıyoruz. Ne varsa çıksın ortaya. Bir bakan hakkında bir iddia gündeme geldiğinde, bunun üzerine gidilmesi nasıl olur değerli arkadaşlar? İşte bu yöntemle olur. Yani bizim Anasayamıza göre o bakanlarla ilgili o araştırmaların soruşturulması için komisyon kurulur. Biz de bunu yapıyoruz. Bir araştırma, bir soruşturma en etkin bir şekilde bu şekilde yapılır. Biz de bunu yapıyoruz. Hiç kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın. Hukuki çerçevede ne yapılması gerekiyorsa yapılıyor." 
Editör: TE Bilisim