ORDU -  Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, TRT Haber'in konuğu oldu. TRT Haber'in öğle kuşağında Boztepe'den gerçekleştirilen canlı yayına katılan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 'Gündem' adlı programda Halil Aksoy'un sorularını yanıtladı. 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yeni Ordu Belediyesi'nin 30 Mart Yerel Seçimleri'nden sonra Büyükşehir Belediyesi olması noktasında bir takım kavram kargaşalarının yaşandığını belirterek, "En ücradaki Mesudiye, Akkuş gibi yerlerde, itfaiye hizmetleri nasıl Ordu'dan gidecek, su kanalizasyon işleri nasıl Ordu'dan götürülecek gibi bir ön kanaat vardı. Fakat biz hemen idari yapımızla birlikte ilçelerimizde önce şubelerimizi, daha sonra ilçelerimizde şefliklerimizi kurmak suretiyle zaten Özel İdare'nin o devam eden hizmet algısını ekonomik anlamda güçlendirerek devam ettik. Geçiş sürecini en iyi tamamlayan illerden bir tanesi olduk." dedi. 

"NÜFUSU 2 MİLYON'UN ALTINDAKİ BÜYÜKŞEHİRLERİN VERGİ ORANLARININ ARTTIRILMASINI İSTEDİ" 

Başkan Yılmaz, Ordu'nun da içinde bulunduğu nüfusu 2 milyonun altında olan büyükşehir belediyelerinin gelirini arttırmak amacıyla ülke payındaki vergi miktarlarının arttırılması gerektiğini vurgulayarak, "Bizim gibi illerde, yani nüfusu 2 milyonun altında olan büyükşehirlerde ekonomik anlamda biraz daha ülke payındaki vergilerin oranının arttırılması lazım. Şuanda ilde toplanan vergilerin yüzde 6'sı büyükşehirlere geliyor. Biz bu oranla ilgili hem Belediyeler Birliğinde, hem de sayın Başbakanımızla birtakım hususları görüşmek suretiyle biraz daha katkı payı sağlayabilir miyiz, bunun çalışması içine girdik. 

"FAZLA ELEMANLAR YA HAVUZA, YA BAŞKA KURUMA"

30 Mart seçimlerinin ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi koltuğuna oturan Başkan Enver Yılmaz, önceki yönetime üstü kapalı göndermede bulunarak, 600 eleman beklediklerini ancak 1600 elemanla karşılaştıklarını belirterek şu ifadelere yer verdi: 

"Eleman konusundan biraz Ordu'ya mahsus sıkıntılarımız var. Biz 600 eleman beklerken 1600 elemanla karşılaştık. Dolayısıyla fazlalığımız var şu anda. Bu fazlalığa yönelik bir nevi havuza atma, devletin başka birimlerine gönderme çalışmalarımız var. Dolayısıyla bizim şuan itibarı ile bütçemiz doğrultusunda yeni eleman alma ya da hizmet alımına girme imkanımız yok."

HENÜZ 2,5 AYLIK BİR BELEDİYE BAŞKANIYIZ"

Başkan Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı:

"Birleştirilen kapatılan beldelerle Büyükşehir arasında ya da ilçelerle Büyükşehir arasında, bir koordinasyonsuzluk ve uyumsuzluk olmadı. Doğal afet, sel gibi bir mücmin sebep olmadığı sürece biz şehrin tamamını yönetebilir, yönlendirebilir bir hale getirdik. Henüz daha 2 buçuk aylık bir Belediye Başkanıyız. Bundan sonra da taahhüt ettiğimiz gibi ilimizin öncelikli ihtiyaçlarını tespit etmek suretiyle, bir stratejik plan çerçevesinde yıllara sarih yapılması gereken hedeflerimiz ortada, inşallah en güzel şekilde bu kanunun verdiği imkanlarla şehrimizi ülkemizi yönetiriz."
Editör: TE Bilisim