İçişleri Bakanlığı 31 Mayıs 2021 tarihine kadar sürecek olan 'Kademeli Normalleşme Tedbirleri Genelgesi' yayınladı. Genelge 81 il valiliğine gönderildi. 

"AŞI OLMAYAN 65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLAR KISITLANDI"

Genelgenin 1'inci maddesinin 6'ncı bendinde özellikle 65 yaş üstü vatandaşları ilgilendiren kısıtlamalara yer verildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzalı genelgenin ilgili maddesinde, "Aşı hakkını kullanarak iki doz aşı olmuş olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız için herkes için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının dışında ayrıca bir sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacaktır. Aşı hakkı bulunmasına rağmen aşı olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ise hafta içi günlerde sadece 10.00-14.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecekler olup, hafta sonları tam gün sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olacaklardır" ifadelerine yer verildi.

Ayrıca 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız kademeli normalleşme döneminde şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanması da kısıtlandı.

AK PARTİLİ BURHAN SAKALLI'DAN TEPKİ GELDİ! 

Bakanlığın özellikle 65 yaş ve üzeri vatandaşları ilgilendiren maddesine AK Parti MKYK Üyesi ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'in danışmanı Burhan Sakallı karşı çıktı. 

"AYRIMA GİTMEK DOĞRU DEĞİL"

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Sakallı, "65 yaş üstü büyüklerimizde aşılanma oranı zaten %85 civarında. Geriye kalan %15'lik oranın da önemli bir bölümü doğal bağışıklık kazanmış durumda. O halde sokağa çıkma uygulamasında aşı yaptıranlar, yaptırmayanlar diye bir ayrıma gitmek doğru değil" ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim