İYİ PARTİ Grubu'nun terör örgütü FETÖ'nün siyasi ve iktisadi ayağının araştırılması konusunda verdiği önerge üzerine konuşan ve baştan bu önergeye ret vereceğini açıklayan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, kendisine laf atan İyi Partili milletvekillerine yönelik, "Bu milletin delisi olmaktan şeref duyarım" diyerek yanıt verdi. 

"FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜNÜ ŞEREFSİZ İLAN ETMİŞ BİR SİYASİ HAREKETİZ" 

Önerge hakkında MHP Grubu adına söz alarak kürsüye gelen MHP Odu Milletvekili Cemal Enginyurt, "FETÖ'nün iktisadi ayağı araştırılacaksa benim size bir tavsiyem var. Tarih 16 Mayıs 2016, kanal NTV. Genel Başkan Yardımcınız Koray Aydın'a sordular, dediler ki: 'Meral Akşener FETÖ'cü mü?' Koray Aydın da dedi ki: 'Onu bilemem ama Türkiye'nin her yerindeki organizasyonlarını FETÖ'cüler yapıyor ve FETÖ'cüler katılıyor.' Önce bunu araştırın siz. Eviniz boğaz köprüsüne beş dakikaydı, 15 Temmuz gecesi neredeydiniz, onun hesabını verin. Sonra çıkın, bu "Yurtta Sulh Konseyi" denen şerefsiz ve alçak konseyle nasıl aynı sıfatı kullandınız, onun hesabını verin. Dolayısıyla biz FETÖ terör örgütünün siyasi ayağını da, iktisadi ayağını da, teröristlerini de şerefsiz ilan etmiş bir siyasi hareketiz. Bizim Genel Başkanımız "Okyanus ötesi" diyerek bu ülkede ilk defa Fetullah Gülen'e bayrak açmış, şerefli bir liderdir. Bu sebeple, Milliyetçi Hareket Partisinin bir araştırma önergesine verdiği oydan dolayı Twitter'daki trollerinizle Milliyetçi Hareket Partisine saldırarak sadece bizim kinimizi ve nefretimizi kazanmaktan başka bir şey yapmazsınız. FETÖ'nün iktisadi ayağı da şerefsizdir, siyasi ayağı da şerefsizdir, darbe yapanı da şerefsiz, namussuzdur. Araştırılması gerekir ama Türk adaletine, Türk mahkemelerine güveniyorum, sonuna kadar araştırıyorlar." diye konuştu.

"BU MİLLETİN DELİSİ OLMAKTAN ŞEREF DUYARIM"

Enginyurt, İyi Partili milletvekillerinin kendisine laf atması üzerine de, "Meral Akşener FETÖ'cüdür diyen yok. Böyle yalandan da feryat etmeye gerek yok. Ben sadece Koray Aydın'a sorulanı söyledim, ona cevap verirsiniz. Meral Akşener'in FETÖ'cülüğünü ispat etmeyen şerefsizdir, doğrudur. Bizim öyle bir iddiamız yok Koray Bey'in televizyon konuşmasını size hatırlattım" diyerek, "Bu milletin delisi olmaktan şeref duyarım. Türk Milleti'nin deliyisim, ama herkes şunu bilmeli ki, Türk Milleti'ne, liderime hakaret edildiği yerde, bayrağıma hakaret edildiği yerde, devletime hakaret edildiği yerde tavrımı da netçe koyarım. Dolayısıyla söyleyecek sözünüz varsa söyleyin, ama hakaret ederseniz, deli deyip alkışlarsanız çok farklı sözler de duyar, sonuçta birbirimize ağır bedeller ödetiriz. Dolayısıyla size tavsiyem şu. Hakaret yerine gelin fikrinizi söyleyin, biz de dinleyelim ama hakarete asla hiçbir zaman müsade etmeyeceğimizi söyledik. Dolayısıyla tekrar söylüyorum. Türk Milleti adına delilik benim şereftir, onurdur, bundan zerre kadar rahatsız değilim" ifadelerini kullandı.   

Editör: TE Bilisim